Hamas: Yahudi işgal birimleri genişletilirse direnişi tırmandırırız

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yasa dışı Yahudi işgal birimlerinin genişletilmesi halinde, "direnişi tırmandıracaklarını" söyledi.

Ekleme: 29.12.2022 07:50:05 / Güncelleme: 29.12.2022 07:56:30 / Dünya
Destek için 

Hamas lideri Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, Binyamin Netanyahu liderliğinde kurulan sözde hükümetin siyasi ve fikri eğilimlerinin ortamı alevlendirdiğini belirtti.

Heniyye, Filistin halkının önceliğinin yeni işgal rejimi hükümetinin öncelikleri karşısında direnmek ve birliği sağlamak olduğunu vurguladı.

Yahudi işgal birimlerinin genişletilme faaliyetlerine ilişkin Heniyye, "işgale, direnişi tırmandırarak ve direniş alanını genişleterek karşılık vereceklerini, siyonist işgalcileri Filistin'den kovmak için mümkün olan tüm araçları kullanacaklarını" kaydetti.

Siyonist ve Ultra Ortodoks partilerle koalisyon oluşturan Netanyahu'nun yeni hükümet programında "Yahudilerin israilin tüm topraklarında ayrıcalıklı ve sorgulanamaz yaşama hakkı olduğu, işgal altındaki Batı Şeria ve Golan Tepeleri dâhil Necef Çölü ve Celile bölgesinde Yahudi işgal birimleri kurulacağı ve genişletileceği" aktarılmıştı.

 

(İLKHA)