Paşinyan’dan Rusya’ya tepki!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le St. Petersburg’da Bağımsız Devletler Topluluğu üye ülkeleri devlet başkanları gayriresmi zirvesi çerçevesinde bir araya geldi.

Ekleme: 27.12.2022 19:43:42 / Güncelleme: 27.12.2022 19:43:42 / Dünya
Destek için 

Görüşmede Paşinyan, Ermenistan ile Dağlık Karabağ'ı birbirine bağlayan Laçin Koridoru'nun 20 gündür Rus barış gücü askerlerinin kontrolünden çıktığını ileri sürdü.

'Krizi' ve çözüm yollarını tartışmak istediğini söyleyen Paşinyan, "Burası Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücü askerlerinin sorumluluk bölgesi ama anlaşmanın aksine, Laçin Koridoru Rus barış gücü askerlerinin kontrolü altında değil" dedi.

Paşinyan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Şu anda asıl mesele, en acil mesele Laçın Koridoru'nda yaşanan kriz. Biliyorsunuz, Laçın Koridoru neredeyse 20 gündür kapalı. Burası Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücü askerlerinin sorumluluk alanı. Rusya Devlet Başkanı, Azerbaycan Devlet Başkanı ve Ermenistan Başbakanı'nın üçlü deklarasyonuna göre Laçın Koridoru'nun Rus barış güçlerinin kontrolü altında olması gerektiğini ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Laçın Koridoru üzerinden yolcuların, malların ve insanların engelsiz bir şekilde hareket etmesini garanti ettiğini hatırlatmak isterim."

Etiketler: