Aktarlardan gribal enfeksiyonlara karşı doğal bitkisel ürünleri kullanma tavsiyesi

Kış mevsiminde, havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribal hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor.

Ekleme: 26.12.2022 13:40:05 / Güncelleme: 26.12.2022 13:50:51 / Sağlık / Bitlis Haberleri
Destek için 

Soğuk kış günlerinde vatandaşlar vücut dirençlerini korumak için doğal bitkisel ürün ve baharatları tüketiyor.

Havaların soğuması nedeniyle zerdeçal, zencefil, dut, kuşburnu, ıhlamur çayı, polen, propolis, bal gibi doğal ürünleri tüketen vatandaşlar, hastane yerine aktarlara gitmeyi tercih ediyor.

Soğuk havalara bağlı olarak gribal hastalıkların daha sık görülmeye başladığını belirten aktar Hamza Karakaya, müşterilerin doğal bitkisel ürünlerine rağbet gösterdiğini belirtti.

Soğuk havalarda gribal enfeksiyonlar daha sık görülüyor

Karakaya, “Kış mevsimiyle birlikte, havaların soğumasıyla beraber, insanlar daha çok gribal enfeksiyon hastalığına yakalanmaya başladı. Bu durumda doğal bitkisel ürünleri tavsiye ediyoruz. Zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur, hatmi çiçeği gibi bitkileri kullanılmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Doğal bitkisel ürünlere rağbet artıyor

Doğal bitkisel ürünlere rağbetin arttığını dile getiren Karakaya, “Bu aralar yoğunluk olmaya başladı. Bu soğuk havalarda zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur, hatmi çiçeği gibi bitkisel ürünleri daha çok satıyoruz. Daha çok gribal enfeksiyona bağlı şikayetlerle insanlar geliyor. Öksürük, nezle, halsizlik gibi rahatsızlıklara yönelik bitkisel ürünleri öneriyoruz. Dut, dut pekmezi, hatmi çiçeği gibi ürünleri tavsiye diyoruz. Grip için karışık ürünlerimiz var.”

“Hastalanmadan önce kullanmak daha faydalıdır”

Hastalanmadan önce doğal bitkisel ürünlerinin kullanılması tavsiyesinde bulunduklarını dile getiren Karakaya, bitkisel ürünlerin hastalandıktan sonra da faydalı olduğunu, ancak hastalığa yakalanmadan kullanıldığında güçlenecek bağışıklık sistemi sayesinde hastalıklardan korunabileceğini söyledi.

“Doğal bitkisel ürünler dengeli bir şekilde kullanılmalı

Kış mevsiminde arı ürünlerinin de kullanılmasını önerdiklerini belirten Karakaya, “Ciddi bir rahatsızlık olmadığı müddetçe, düzenli bir şekilde bitkisel ürünleri kullanmayı öneriyoruz. Fakat ciddi bir rahatsızlık varsa, doktora mutlaka görünmesi gerekiyor. Doğal bitkisel ürünler dengeli bir şekilde kullanılmalı. Bunların yanında karakovan balının tüketilmesini öneriyoruz. Bal birlikte polen, propolis, arı sütü karışımlarının da faydalı olacağını söylüyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler