HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte Muş Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.
Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Çağlayan, sorunların çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, sıkıntıların takipçisi olacaklarını belirtti.
Esnafın sıklıkla dile getirdiği sorunlara karşı kayıtsız kalındığını belirten Çağlayan, esnafın sesine yetkililerin kulak tıkamaması gerektiğini söyledi.
Çağlayan, sorunlar yumağına dönüşen sanayi sitesine bir an önce çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.
"Toprakla çukurları kapatmak çözüm değil"
Çağlayan, "Sanayi sitesi esnafımızı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledik. Temel sıkıntılardan biri yolların bozuk olması. Asfalt yapılması gereken yollar, toprakla sadece çukurlar kapatılıyor. Bunun çözüm olmadığını söylüyoruz.” dedi.
Sanayi sitesinin çözüm bekleyen sorunları
Esnafın kendilerine ilettiği sorunlara değinen Çağlayan, "İş yerlerinin üzerinden yüksek gerilim hatları geçiyor. Bu da esnaf için tehlike oluşturuyor. İş yerlerinin küçük olması nedeniyle de esnaf işini rahat yapamıyor. Özellikle kış mevsiminde bir anda iki araç bir iş yerinde tamir edilemiyor. Bu da hem esnafı hem de müşteriyi mağdur ediyor. Esnaf daha geniş bir alanda, yeni bir sanayi sitesinin yapılmasını talep ediyor. Diğer bir sıkıntı da sanayi içinden geçen su kanallarının üzerinin kapatılmaması. 3-4 ayda bir temizlenen bu kanalların üzerinin kapatılması esnafın talebidir. Burada ciddi bir ihmal var." ifadesini kullandı.
"Çırak okulu yeniden faal duruma getirilmeli"
Çağlayan, esnafın endişe duyduğu çırak sıkıntısının giderilmesi için daha önce yapılan ve sonra atıl duruma düşen çırak eğitim okulunun yeniden faal duruma getirilmesi gerektiğini belirtti.
Çağlayan, "Daha önce sanayi sitesinde çıraklık okulu açılmıştı. Yaklaşık iki yıl sonra bu bina Muş spor tesisi olarak kullanıldı. Şimdi ise atıl durumda. Çırak yetiştirilmemesinden dolayı esnaf gelecek için endişe duyuyor. Halk eğitim merkezlerinde bazı eğitimler veriliyor fakat pratikte eksik kalınıyor. Hem bizim hem de sanayi esnafının talebi odur ki atıl durumdaki bu binanın fiziki durumu iyileştirilerek burada çocuklarımızın eğitilmesi noktasında çalışmanın yapılmasıdır. Burada çıraklık okulu işlev hale geldiğinde, çıraklar hem teoride hem de pratikte yetişmiş olacaklar." diye konuştu. (İLKHA)