HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Haymana ilçesinin yatırımlara ihtiyacı var

Ankara'nın Haymana ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, ilçe halkının sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, Haymana ilçesinin yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ekleme: 21.12.2022 14:45:15 / Güncelleme: 21.12.2022 14:49:39 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Haymana ilçe ziyaretinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'a Haymana Temsilcisi Cemal Bostancı ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde Karaarslan, ilçe sakinlerinin sorun sıkıntılarını birinci ağızdan dinledi.

İlçede başta hayvancılık olmak üzere termal tesisler ve birçok zenginlik olmasına rağmen yatırımların yapılmadığını belirten Haymanalılar, yetkililerin kendilerini görmezden gelmemeleri gerektiğini aktardı.

Karaarslan, ilçe esnafı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esnaf ve toplumun sorunları ile bir an önce ilgilenilmesi gerektiği ifade etti. Esnaf ve halkın sorunlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Karaarslan, ilçenin üvey evlat muamelesi görmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Haymana merkezinin bir köy görüntüsünü andırması gerçekten üzücü"

Mutat ziyaretler kapsamında Haymana ilçe merkezini ziyaret ettiklerini belirten Karaarslan, "Haymana esnafımızı ve halkımızı tek tek sorduk. Yerel ve genel sorunlara bakışlarını tek tek dinleme fırsatı bulduk. Her zamanki gibi halkımızın yanındayız ve onlarla birlikteyiz. Onların dert ve sorunlarıyla ilgileniyoruz. Tabi burada üzüldüğümü beyan etmek istiyorum. Çünkü Haymana'nın merkezi bir ilçe görüntüsünden ziyade Haymana merkezinin bir köy görüntüsünü andırması gerçekten üzücü. Geçmişte Haymana ilçesine bağlı olan Polatlı, Gölbaşı, Cihanbeyli gibi yerler çok daha güzel konuma gelmişken maalesef Haymana günden güne çok daha fazla kan kaybetmeye devam ediyor. Haymana işsizlikten ve yatırımların yapılmamasından dolayı maalesef sürekli dışarıya göç veriyor. Bundan dolayı da nüfusu da azalıyor. Bu anlamda ilçe merkezindeki kurumlardan da kapananlar var. Burada bir banka Haymana şubesini kapatmış durumda. Askerlik şubesi şu anda kapatmış durumda. Maalesef memurlar da artık Haymana'da oturmuyor. Yakın ilçelerde Polatlı gibi ilçelerde git gel yapıyorlar. Bu sebepler Haymana esnafının hacmini günden güne azaltıyor." dedi.

"Haymana'nın özellikle sıcak su konusunda yatırımlara ihtiyacı var"

Haymana'nın gelişmesi gerekirken gerilediğine dikkat çeken Karaarslan, konuşmasının devamında bunları aktardı:

"Haymana'nın Polatlı ile arasındaki yol yıllardır yapılmamış durumda. Maalesef halen gidip gelirken süre ve ulaşım noktasında ciddi problemler yaşanmaktadır. Buradan özellikle yerel siyasetçilere sesleniyorum; Haymana yolunun da hızlı bir şekilde yapılıp bitirilmesi gerekiyor. Haymana'nın özellikle sıcak su konusunda yatırımlara ihtiyacı var. Belli başlı bazı yatırımlar şu an da olmakla birlikte gerek tanıtım noktasında gerek istihdam noktasında yeteri seviyeye ulaşmış değildir. Başka ilçelerimiz hazır su ile dahi çok iyi bir konuma gelirken sıcak su termal turizm noktasında Haymana'nın sahipsizliğinden dolayı bu da ciddi anlamda istenilen seviyeye gelmiş değil. Bu anlamda Haymana esnafı şu anda dükkanlarını neredeyse boş bırakıp ısınmak için ya çay ocaklarında ya da kahvehanelerde beklemek zorunda sokakta müşteri bulunmamaktadır."

"Bütün siyasilere yerel ve genel siyasilere sesleniyorum; Haymana'ya sahip çıkalım"

Son olarak Karaarslan, "Haymana bir üvey evlat muamelesi görüyor tablosuyla karşı karşıyadır. Gerek genel gerek yerel idare tarafından bununla ilgili gerekli bütün çalışmanın yapılması lazım. Bu sorunlarla birlikte ilçede eğitim alanında da ciddi problemler var. Öğrenci sayısının düşmüş olması öğretmen sayısının ve eğitim yatırımlarının yetersiz olması halkın eğitim noktasında çok ciddi anlamda ihtiyacını görmemektedir. İlçede özellikle saat 17.00'den sonra diğer ilçelerden gelenler geldikleri ilçelerine dönmekle birlikte Haymana büyük bir sessizliğe gömülmektedir. Bunu değiştirmek hem Haymanalıların elinde hem de siyasilerin ellerindedir. Bütün siyasilere yerel ve genel siyasilere sesleniyorum; Haymana'ya sahip çıkalım." ifadelerine yer verdi.

İlçe merkezinde yapılan ziyaretlerin ve açıklamanın ardından Karaarslan ve beraberindeki heyet Altıpınar (Turun) köyündeki iki taziyeye ziyaretinde bulundu. Vefat edenlere rahmet okuyan Karaarslan, ailelerine sabırlar diledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler