Filistinli hasta Esir Nasır Ebu Humeyd işgal zindanlarında şehid oldu

Kanser hastası ve 50 yaşındaki Esir Nasır Ebu Humeyd, tutulduğu işgal zindanlarında şehid oldu.

Ekleme: 20.12.2022 12:30:09 / Güncelleme: 20.12.2022 13:30:04 / Dünya
Destek için 

İşgalci siyonistler tarafından zindanlarda tutulan, Ramallah'a bağlı El-Em'ari Kampı sakinlerinden 50 yaşındaki kanser hastası Esir Nasır Ebu Humeyd'in tedavi gördüğü Assaf Harofeh Hastanesinde şehid olduğunu duyuran Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ebu Humeyd'in işgal rejiminin kasıtlı olarak tıbbi ihmal politikası sonucu şehid olduğunu belirtti.

Heyet tarafından yapılan açıklamada, işgalci siyonistlerin Filistinli hasta esirlere uyguladığı kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle esir Nasır Ebu Humeyd'in her an hayatını kaybedeceğini, işgalci siyonistlerin kanser hastası esirin son günlerini ailesiyle birlikte geçirmesi için serbest bırakılması yönünde yapılan çağrılara kulak tıkayarak Ebu Humeyd'i bırakmayı reddettiğini kaydetti.

Öte yandan Esir Ebu Humeyd'in sağlık durumunun 2021 Ağustos'tan beri kötüye gitmeye başladığı, Şehid Ebu Humeyd'in akciğer kanserine yakalandığının anlaşıldığı, doktorların bir an önce kemoterapiye başlanması gerektiğini söylemesine rağmen işgalci siyonist rejimin tedaviyi kasıtlı olarak geciktirdiği ifade edildi.

İşgal mahkemesi tarafından 7 kez müebbet ve 50 yıllık esarete mahkum edilen Şehid Ebu Humeyd, 2002 yılından bu yana işgal zindanlarında esir tutuluyordu. (İLKHA)