New York endişeli!

New York Belediye Başkanı Eric Adams, yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilme sürecini hızlandıran "Title 42" adlı 42. maddenin kaldırılması halinde New York’un tekrar göçmen akınına uğrayabileceği uyarısında bulundu.

Ekleme: 19.12.2022 21:58:42 / Güncelleme: 19.12.2022 23:46:48 / Dünya
Destek için 

Adams, yaptığı yazılı açıklamada, "Barınak sistemimiz dolu ve paramız, personelimiz ve yerimiz neredeyse kalmadı. Gerçeği söylemek gerekirse, düzeltici önlemler yakında alınmazsa New Yorkluların bel bağladığı programları kesmek veya kısıtlamak zorunda kalabiliriz." ifadesini kullandı.

Yeni gelecek düzensiz göçmenleri New Yorkluların yerine tercih etmek zorunda kalmayı reddettiğini belirten Adams, "Ama tekrar ediyorum şu an acil bir plana ve yardıma ihtiyacımız var." çağrısında bulundu.

Belediye başkanı, son bir kaç ayda düzensiz göçmen akışının yavaşladığını ancak İç Güvenlik Bakanlığının 42. maddeyi kaldırması durumunda New York’a tekrar sınırdan otobüslerle her hafta 1000 civarında düzensiz göçmenin gelebileceğine işaret etti.

Şu ana kadar New York’a ulaşan düzensiz göçmenlerin ekonomik yükünü şehrin tek başına omuzladığını kaydeden Adams, "42. maddenin sona ermesine günler kala, federal hükümetin ve Kongre’nin gerekli mali kaynağı sağlamasına acil ihtiyacımız var, bu şekilde devam edemez." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: