Mardin'de meyveciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için1 milyon fidan dağıtımı başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Kapsamında Fidan Dağıtım Projesi" kapsamında birinci etap fidan dağıtımı başladı.

Ekleme: 19.12.2022 17:30:06 / Güncelleme: 19.12.2022 17:30:06 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

"Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Kapsamında Fidan Dağıtım Projesi" kapsamında Orman Fidanlık Şefliği içerisinde bulunan sera alanında düzenlenen programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekreter Murat Süzen, protokol üyeleri ile çiftçiler katıldı.

Fidanlık alanında çiftçiler ile bir araya gelen Vali Demirtaş, Artuklu ilçesi Akbağ, Cevizpınar, Dara, Elmabahçe, Eryeri, Eskikale, Hamzabey, Kabala, Nur, Savurkapı, Tandır, Yalım, Yayla, Yaylabaşı Mahallerinden çiftçilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Vali Demirtaş daha sonra çiftçilere, fidanlık alanında yetiştirilen fidanlardan dağıttı.

Dağıtımın yapıldığı birinci gün toplam 41 çiftçiye 13.155 adet bıttım fidanı dağıtımı gerçekleştirilecek. 

Vali Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini anımsatarak bu yıl da 700 bin bıttım, 200 bin zeytin ve 100 bin badem fidanı dağıtımı gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Kendi ürettikleri fidanlardan çiftçilere dağıttıklarını söyleyen Vali Demirtaş, "Burası yaklaşık 100 dekar büyüklüğünde bir alan. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü olarak ortak bir proje hazırladık. Burada fidanları tohumundan fidan olana kadar tüm evlerinde bizim arkadaşlarımız çalışıyorlar. Amacımız burayı daha modern bir hale getirerek her yıl fidan üretmek. Yani katma değeri yüksek ürünler elde edebileceğimiz fidanlar üreterek çiftçilerimize dağıtmak istiyoruz. İnşallah çiftçilerimizde bunları kendi tarlalarında, bahçelerinde ekecekler ve daha fazla üretime katkıda bulunacaklar. Aile bütçelerine ve istihdama katkıda bulunacaklar. Böylelikle köyden, kırsaldan göçü engellemiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."’ dedi.

Verimli Mezopotamya Ovası’nın dışındaki dağlık alanda katma değeri yüksek ürünleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak tarım konusunda çiftçilerimize çok ciddi anlamda katkıda bulunduk. Bundan sonrada bu desteklerimiz devam edecek. Yeter ki bizim çiftçilerimiz çalışsınlar, üretsinler. Biz her zaman çiftçimiz yanında olacağız. Köylümüzün yanında olacağız. Bu konuda hiçbir endişeleri olmasın. Ama şunu söyleyeyim dağıttığımız fidanları özellikle Mezopotamya ovasında ekmesinler. Verimli arazilerinde ekmesinler çünkü oraya daha farklı ürünler ekilmesi lazım. Nasip olursa dağlık kesimde bu işi gerçekleştireceğiz." (İLKHA)