Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuğa cinsel istismar ne insani ne de İslami olarak asla kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin ne İslami ne insanı olarak kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ekleme: 19.12.2022 17:25:04 / Güncelleme: 19.12.2022 17:25:04 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kadın Emeği Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasıyla ilgili konuştu.

"Yeni bir istismar konusu ortaya atılmış, uzunca süredir takibi yapılmış bir husus bir anda ülkenin gündeminde öne çıkarılmıştır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hiçbir zaman kız evladımızın hukuki olarak reşit hale gelmeden evlendirilmesini tasvip etmedik, etmiyoruz. Çocuk yaşta cinsel istismar ne insani ne de İslami olarak asla kabul edilebilecek bir davranış değildir. En başından itibaren tüm kurumlarımız gerekli takipleri yapmıştır. Ülkemizde küçük yaştaki evliliklerle ilgili sıkıntılar maalesef eskiden beri yaşanıyor. Son dönemde çok istisnai örnekler dışında sorun önemli ölçüde çözülmüştür. TV'deki programların etkisiyle çocuk yaştaki evlatlarımızın her alanda ciddi savrulmalar yaşadıklarına şahit oluyoruz." dedi. (İLKHA)