Fas'ta "5+5 Savunma Girişimi" üyesi ülkelerin savunma bakanları toplandı

Batı Akdeniz'de işbirliğini geliştirme amacıyla kurulan "5+5 Savunma Girişimi" üyesi ülkelerin savunma bakanları, Fas'ta bir araya geldi.

Ekleme: 17.12.2022 18:10:04 / Güncelleme: 17.12.2022 18:32:22 / Dünya
Destek için 

Savunma Bakanlığından Sorumlu Delege Bakanı Abdullatif Ludiyyi, başkent Rabat'ta düzenlenen 18. Batı Akdeniz 5+5 Savunma Girişimi toplantısında yaptığı konuşmada, bölgenin karşılaştığı tehlike ve tehditlere ilişkin durumun üye ülke heyetleri ve başkanları arasında görüşüldüğünü açıkladı.

Üye ülkelerin bakanlarının Batı Akdeniz'deki yasa dışı ticaret ve düzensiz göç ile iklim değişikliği gibi konularda ortak irade sahibi olduklarını belirten Ludiyyi, deniz kontrolü, hava güvenliği, afet yönetimi, silahlı kuvvetlerin çevresel operasyonlarda işbirliğinin güçlendirilmesi gibi ortak öneme sahip alanlarda işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi çabalarını övdü.

Toplantıda katılımcıların; siber güvenlik, insansız hava araçları, terörle mücadele, arama kurtarma, yapay zekâ, deniz kirliliği ile mücadele ve iklim değişikliğinden kaynaklanan güvenlik sorunları gibi alanları da içerecek şekilde işbirliği kapsamını genişletmeyi sürdürmenin önemini vurguladığı belirtildi.

Gelecek yıl Girişimin başkanlığını Portekiz devr alacak. (İLKHA)



Etiketler: