İstanbullular toplu taşımalarda yaşanan sorunlardan dert yandı

Toplu ulaşım araçlarını kullanırken yoğunluktan dolayı araçlara binemediklerini belirten İstanbul halkı, aynı zamanda araçların belirlenen saatlerde gelmemesinin de ciddi yoğunluğa sebep olduğunu ifade etti.

Ekleme: 17.12.2022 12:09:55 / Güncelleme: 17.12.2022 12:12:32 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Resmi rakamlara göre 16 milyon, gayri resmi rakamlara ve 20 milyonun üzerinde insanın yaşadığı İstanbul'da toplu ulaşımda yaşanan sorunlar bir türlü tam anlamıyla çözüme kavuşturulamıyor.

Toplu ulaşımda yaşadıkları aksaklıklarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan İstanbul halkı, özellikle işe gidiş ve geliş saatleri başta olmak üzere ciddi yoğunluk yaşandığını, otobüs seferlerinin az, var olan otobüslerin de dijital duraklarda yazan saatlere göre gelmediğin belirterek bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

Otobüslerin kalabalık ve fiyatların yüksek olmasından dert yanan Kerim Özcan, toplu taşımların eskisi kadar iyi çalışmadığını, seferlerin aksadığını dile getirdi.

Sait Demirci

"Otobüse binemiyoruz! Çok dolu geliyor"

Toplum taşımada karşılaştığı sorunları aktaran Sait Demirci, "Yürüyen merdivenlerle inip çıkabiliyorduk, şimdi merdivenler çalışmıyor. Yürüyen merdivenler durmuş, önüne yasak koymuşlar. Haberlerde de dinliyoruz; 'şurada otobüs bozuldu, burada kaldı' deniliyor. Otobüsler yollarda bozuluyor. Otobüse binemiyoruz, çok dolu geliyor. 15B numaralı otobüs önceden 5 dakika ara ile geliyordu, sıkıntı yoktu; şimdi yarım saatte bir geliyor. Otobüs gelene kadar duraklar doluyor. Herkes de evine gitmek zorunda, durakta 2-3 insan dolusu insan yığılıyor. Otobüs yarım saatte bir gelince sıkıntı oluyor. Ön kapıdan binilemiyor, şoför orta kapıdan otobüsü dolduruyor." dedi.

Yaşanan yoğunluk ve arıza yapan otobüsler nedeniyle halkın mağdur olduğunu kaydeden Erol Şengül de, otobüslere bakım yapılmadığı için arızların meydana geldiğini iddia etti.

Süleyman Kaya

 "Halk çoğalıyor, arabalar azalıyor"

Otobüs seferlerinin yoğunluğa göre artması gerekirken azaldığını vurgulayan Süleyman Kaya, "Karşılaştığımız sorunlar şöyle; Arabalar belirtilen saatlerde gelmiyor. Ekranda geliş saati yazıyor ama araba gelmiyor. Eskiden daha fazla araba vardı, şimdi azaldı. Halk çoğalıyor, arabalar azalıyor. Nasıl oluyor anlamıyorum. Yöneticilerin duruma bir çözüm üretmeleri lazım." diye konuştu.

Metrolardaki yürüyen merdivenlerin çalışmadığından dert yanan Ahmet Tan, "Özellikle İETT otobüslerinin saatlerinde aksamalar oluyor. Metrolarda kısmen aksamalı olan yerler var. Trafiğin güncel durumu içerisinde herhangi bir sorun yok ama hizmet akışı olarak sektörden kaynaklanan bir sorun var." şeklinde konuştu.

Kaan Yılmaz Ucal

"Herkes bir anda otobüslere binmeye çalışıyor"

Sabahları okula giderken kalabalık oluştuğunu belirten Kaan Yılmaz Ucal da şunları kaydetti:

"Sabahları çok fazla kalabalık oluyor. Otobüsler çok sıkışık ve hala binmeyen çalışanlar var. Milletimizde çok fazla insanlık göstermiyor. Herkes sırayla otobüse bineceğine bir anda biniyor." (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler