Siyonist yüzsüzlüğü pes dedirtti...

Hükümetini kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu, Filistinlilerle yapılmaya çalışılan barışın, "tam egemenliklerinin bulunmaması ve bölge güvenliğinin İsrail'in elinde olması şartıyla kendi kendilerini yönetme yetkisi verme" temeline dayanabileceğini söyledi.

Ekleme: 16.12.2022 19:20:59 / Güncelleme: 16.12.2022 20:04:22 / Dünya
Destek için 

Netanyahu, ABD'den bağımsız bir radyo kanalı olan NPR'ye verdiği röportajda, "Evet, formülüm çok basit, kalıcı olacak tek barış, bizim savunacağımız barıştır. Bizim savunabileceğimiz şey ise Filistinlilerin bizim hayatımızı tehdit eden değil sadece kendi kendilerini yönetmek için gerekli tüm yetkilere sahip olmasıdır" dedi.

Bunun da herhangi bir siyasi düzenlemede güvenliğin siyonist rejimin elinde kalması gerektiği anlamına geldiğini söyleyen, yani Filistinlilerin tüm güvenlik ve savunma haklarından feragat etmeleri gerektiğini söyleyen Netanyahu, şunları kaydetti:

"Açıkça söylüyorum, Joe Biden ABD Başkan (Barack Obama döneminde) Yardımcısı iken İsrail'deydi ve bana şöyle dedi: 'Ama Bibi, bu tam egemenlik değil'. Ona dedim ki: 'Haklısın Joe ama bu sürdürülebilir tek şey."

Netanyahu bu ifadelerle, sürdürülebilir tek anlaşmanın, kayıtsız şartsız Siyonist hakimiyetinin tanınması üzerine kurulabileceğini, Filistinlilere verilecek her hakkı, kesinlikle reddedeceklerini tüm dünyaya bir kez daha itiraf etmiş oldu.