Üstad'a 'Hain' diyen Mengü'ye halktan tepki

Aydınlık gazetesi yazarı Şahin Mengü`nün, Üstad Bediüzzaman`a ``Hain`` demesi Tatvan halkının tepkisine sebep oldu. Vatandaşlardan İbrahim Işık, Şahin Mengü`ye sert tepki göstererek, "Asıl hain kendisidir" dedi.

Ekleme: 02.07.2013 23:00:00 / Güncelleme: 20.09.2021 16:14:55 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 
BİTLİS - Darbeci kimliğiyle bilinen CHP eski Milletvekili ve Aydınlık Gazetesi yazarı Şahin Mengü`nün, Üstad Bediüzzaman Said Nursi`ye "Hain" demesi Tatvan halkının tepkisine sebep oldu.
 
Yazısında Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorunun çözüm sürecine yönelik reddiyelerini sıralayan Mengü, Akil İnsanlar Heyeti`nin yayımladığı raporda yer alan "İtibarları iade edilsin" bölümü için "CHP kültüründen gelen birisi, emperyalist uşağı Şeyh Sait, Said`i Nursi gibi hainlere/isyancılara "itibarları iade edilsin" gibi taleplere destek veremez" şeklinde hakaret etmişti.
 
"Asıl hain kendisidir"
Şahin Mengü için "Asıl hain kendisidir" diyen İbrahim Işık, "Üstad Bediüzzaman çocukluk yaşlarından itibaren bütün ömrünü baskı, zulüm ve tehdit altında sürgünlerde ve hapislerde geçirmiş, ancak bu güç şartlara rağmen inancından, azminden ve kararlığından asla ödün vermemiştir. Bediüzzaman, İslam dini için sürekli bir cepheden bir cepheye koşarak mücadele eden bir şahsiyettir. Bu Mütedeyyin insana, Mengü`nün `hain` demesini şiddetle kınıyorum" dedi.
 
"Bu İslami değerlere yapılmış bir saldırıdır"
Bediüzzaman`a yapılan hakarete tepki gösteren Akif Akdemir de, "Bu tür hakaret içeren kelimeler kimden gelirse gelsin ben doğru bulmuyorum. Şeyh Said-i Palewi`yi idam ettiren zihniyet ile Üstad Bediüzzamanı hapse attıran, sürgün ettiren zihniyet aynı zihniyettir. Bu söz aslında İslami şahsiyetlere ve İslami değerlere yapılan büyük bir saldırıdır. Ben bu hakareti şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Üstad büyük bir mücahittir"
Üstad Bediüzzaman`ın büyük bir âlim olduğuna değinen Akdemir, "Bediüzzaman büyük bir mücahittir. Türkiye`de ve dünyada sevilen bir şahsiyettir." diye konuştu.
 
"Üstad bir güneştir"
Üstad Bediüzzaman`ı bir güneşe benzeten Mele Ahmet ise, "Üstad benim dilimle, başkasının diliyle ifade edilmez. Bediüzzaman öyle bir şahsiyettir ki, yazdığı kitaplardan ve yaptığı faaliyetlerle tüm dünyaca tanınıyor. Hain kelimesini söyleyerek Üstad Nursi`ye hakaret edeni kınıyorum" şeklinde konuştu. (Menderes Beysülen-İLKHA)
 
 
 
 
 
İlgili Haberler