Valilik, okul kantinlerine fiyat tablosu astı

Bursa'da çocuğu özel okula giden Murat Ç. (44), erken kayıt sözleşmesine aykırı talep edilen yemek ve kırtasiye ücreti için Bursa 3'üncü Tüketici Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran Murat Ç’den dönem içinde 'yemek ve kırtasiye gideri' adı altında ek ücret talep edemeyecek.

Ekleme: 14.12.2022 15:03:02 / Güncelleme: 14.12.2022 15:03:02 / Güncel
Destek için 

Aksaray Valiliği, okul kantinleriyle ilgili yaptığı çalışma kapsamında fiyat tablosu belirledi. Buna göre ürünler tek tek sıralandı, üstündeki satışlar yasaklandı.

Enflasyonun artmasından en büyük nasibi alan kurumlardan biri de okullar oldu. Özellikle okul kantinlerindeki fiyatların fahiş seviyelere gelmesinin ardından öğrenciler alışveriş yapmakta zorlanmaya başladı.

AKSARAY'DA VALİLİK DURUMA EL ATTI

Benzer sorunların yaşandığı Aksaray'da ise Valilik konuya el attı. Valilik ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda kantinlerdeki ürünlerin maliyetleri tek tek hesaplandı. Daha sonra da kantincileri kurtaracak fiyat yazıldı. Aksaray'daki okullarda Valilik tarafından belirtilen listenin dışında satış olmayacak.