Malatya’da üreticilere "karışım kaba yem tohumu" dağıtıldı

‘Malatya İlinde Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında 148 üreticiye 462 dekar alanda ekilmek üzere ‘Karışım Kaba Yem Tohumu’ desteği verildi.

Ekleme: 10.12.2022 13:45:07 / Güncelleme: 10.12.2022 13:45:07 / Ekonomi / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle ‘Malatya İlinde Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında ‘Karışım Kaba Yem Dağıtım’ töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleştirilen programda 148 üreticiye 462 dekar alanda ekilmek üzere ‘Karışım Kaba Yem Tohumu’ desteği verildi.

“Topraklarımızın değerini bilerek tarımsal alanları genişletmek zorundayız”

Programda bir konuşma yapan Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, “Toprağımızın ne kadar değerli olduğunu dünyada 850 milyon insanın açlığıyla beraber müşahede etmek ve topraklarımızın değerini bilerek tarımsal alanları genişletmek zorundayız. Türkiye’ye örnek olacak şekilde dağıtım törenleri, çiftçilerimize destekler veriliyor. Projelerin devam etmesini diliyoruz. Malatya’mızın Türkiye’nin en iyi üreten ili olmakla da bir kez daha çiftçimizle gurur duyuyoruz” dedi.

“2022 yılında 1.100 tonun üzerinde buğday ve arpa tohumu dağıtarak Malatya’da bir rekora imza atıldı”

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Vekili Ahmet Turan Karaca ise “Büyükşehir Belediyemizle 2022 yılında birçok projeye imza attık. Bunlardan bir tanesi de dağıtımını yaptığımız dörtlü karşım projesi. Büyükşehir Belediye Başkanımız 2022 yılında 1.100 tonun üzerinde buğday ve arpa tohumu dağıtarak Malatya’da bir rekora imza attı. Sayın başkanımıza çiftçilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Çiftçilik, tarım ve hayvancılık artık stratejiktir”

Büyükşehir Belediyesi olarak paydaşlarla güzel işler yaptıklarını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Özellikle gelişen dünyada iklim değişikliği, kuraklık ve sera gazlarının atmosfere yayılmasıyla havaların ısınması, kutuplardaki buzulların çözülmesi Türkiye’de ve dünyadaki iklim değişikliği ve kuraklık gibi benzeri sorunları karşımıza getiriyor. Toprağın ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz pandemi hadisesinde bunu çok yakından gördük. Rusya ve Ukrayna savaşında da şu anda yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya ve Ukrayna ile görüşmesi olmasa ve tahıl koridorunun açılması olmasa belki de Avrupa’da, Afrika’da aç kalacaktı. Onun için çiftçilik, tarım ve hayvancılık artık stratejiktir. Ürünlerimiz stratejik bir üründür. Bu anlamda stratejik ürünlerimizin artırılması için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstermemiz lazım. Bize verilen örneklerde diyorlardı ki; bir kamyon domates gönder onun karşılığında bir telefonu al derlerdi. Doğru diyorlar ama bir kamyon domates binlerce insanı doyurur, binlerce telefon bir kişinin bir lokmasına ilaç olmaz. Tabi ki teknolojideki gelişmeleri takip edelim, en üst seviyesini biz üretelim ancak onu yaparken esas üretmemiz gereken çiftçimizin önüne set çekmeyelim.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi. (İLKHA)