HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanlığından Hal Camii'nin yıkım kararına tepki

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Mürsel Gülsari, kentle adeta özdeşleşmiş yarım asırlık caminin yıkılarak yerine yol, ticaret ve konut alanı yapılacak olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ekleme: 09.12.2022 14:51:03 / Güncelleme: 09.12.2022 14:58:17 / Güncel / Eskişehir Haberleri
Destek için 

"İmar planı değişikliği" gerekçe gösterilerek yıkılmasına karar verilen Hal Camii hakkında açıklamada bulunan Gülsari, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini; almış olduğu bu ucube kararından vazgeçerek asli görevlerini yapmaya davet etti.

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasıyla karara tepki gösteren İl Başkanı Mürsel Gülsari, "Yarım asırdan fazla bir süredir adeta şehrimizle özdeşleşmiş olan ve her gün yüzlerce insanın ibadet ettiği Hal Camii, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 17 Ekim 2022 tarihinde aldığı meclis kararıyla 1/5000 ölçekli imar değişikliği yapılmış ve mevcut yerinde bulunan Hal Camii'nin yeri ibadethane statüsünden çıkarılmıştır. Yapılan bu değişiklik ile Hal Camii'nin imar planında yol, ticaret, konut ve turizm alanına isabet ettiği için yıkılacağı ve fabrikalar bölgesine yeni cami inşa edileceği belirtilmiştir." ifadelerine yer verdi.

 Hal Camii'nin bulunduğu mevkide halkın ibadetlerini yapabileceği başka bir caminin bulunmadığını hatırlatan Gülsari, "Mevcut cami bile ihtiyaçları karşılamazken böyle bir kararın alınması akıl karı bir iş değildir. İbadethaneler konusunda sicili bozuk olan belediyenin cami hazımsızlığını kabul etmek mümkün değildir." dedi.

HÜDA PAR olarak bu kararı alan belediye yönetimine çağrıda bulunan Gülsari, "Gelin asli vazifeniz olan halka hizmeti bir kenara bırakmayın. Mağdur ettiğiniz kapalı pazar esnafı dururken, şehrimizin ulaşım ve park konusunda yaşadığı sıkıntılar dururken, lağım kokan sokaklar, köstebek yuvasına dönen yollar, çöpten geçilmeyen sokaklar, her yağmur sonrası göle dönen caddeler ve kenar mahallelerin onca sıkıntısı dururken belediyenin böyle ucube kararlarla halkın gündemini meşgul etmesinin anlaşılır bir yanı yoktur." diye belirtti.

Basın açıklamasının sonunda Gülsari, "HÜDA PAR olarak, belediyeyi asli görevine dönmeye, halkın sorunlarıyla ilgilenmeye ve bu ucube işlerden vazgeçmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)