"Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu resim yarışmasına Bursa Valiliği izin vermedi

Bursa Valiliği, Eğitim-Sen’in tüm okullarda "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu resim yarışmasına izin vermeyerek iptal etti.

Ekleme: 05.12.2022 00:55:03 / Güncelleme: 05.12.2022 00:55:03 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa Valiliği, Eğitim-Sen’in tüm okullarda yapılmasını talep ettiği ve İl Milli Eğitim Müdür Vekilinin uygun görüp Valiliğin onayına sunduğu “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu resim yarışmasını uygun görmedi ve iptal etti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekilinin yapılmasını uygun gördüğü açıklamada; "Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından. Bakanlığımıza bağlı tüm resmi özel okul ve kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik "Toplumda Cinsiyet Eşitliği" temalı resim yarışması düzenleme talebi ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir.

Söz konusu etkinliğin: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na, ilgi (a) Yönerge'nin 5.inci maddesinin 11.inci fıkrası hükümlerine ve yürürlükteki diğer tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili tüm resmi / özel okul ve kurum ile ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere gönüllülük esasına göre, ücretsiz olarak yapılması Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde, Olurlarınıza arz ederim." denildi.

Bursa Valiliği'nden konuya dair verilen yanıtta, "Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında ilimizde bulunan tüm resmi ve özel kurumlarda yapılması talep edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu resim yarışmasının iptali ile ilgili 03/12/2022 tarihli ve 64951554 sayılı Valilik Onayı ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denildi. (İLKHA)

 



Etiketler: