Afganistan İslam Emirliğinden "bir kadının kırbaçlanması" iddialarına açıklama

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, BAE ve Türkiye merkezli iki medya organının, "Taliban, tek başına evinden çıkan kadını kırbaçladı" iddialarını yalanlayarak söz konusu olayın 2017 yılında DAİŞ tarafından yapıldığını söyledi.

Ekleme: 04.12.2022 14:45:04 / Güncelleme: 04.12.2022 14:45:28 / Dünya
Destek için 

BAE merkezli Al Arabiya TV ile Türkiye'den yayın yapan bir yayın organı, eski bir videoyu gündeme getirerek algı operasyonu yaptı.

Söz konusu videoyu paylaşan yayın organları, bir kadının tek başına evden çıktığı için Taliban tarafından kırbaçlandığını öne sürdü.

Söz konusu paylaşımların ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, videonun eski olduğunu ve Afganistan İslam Emirliğiyle bir ilgisinin olmadığına dikkat çekerek yapılmaya çalışılan algı operasyonuna tepki gösterdi.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid de Al Arabiya TV'nin Twitter'dan paylaştığı videoyu alıntılayarak cevap verdi.

Mücahid, "Bu video 2017 yılında DAİŞ liderinin (Kari Hikmet) bazı kadınları dövdüğü (Cevzcan Eyaleti) bir otoyolda çekildi. Söz konusu grup, İslam Emirliği tarafından ortadan kaldırıldı. Ne yazık ki Al-Arabiya kanalı hiçbir araştırma yapmadan bunu İslam Emirliği'ne bağladı ancak bunlar doğru değil." dedi. (İLKHA)