Adana’da imam çocukları camiye alıştırmak için etkinlikler düzenliyor

Adana’da Zübeyde Hıradağı Cami İmam Hatibi Faruk Algan, çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla her Cuma çeşitli etkinlikler düzenleyerek ikramlarda bulunuyor.

Ekleme: 03.12.2022 19:05:22 / Güncelleme: 03.12.2022 19:05:22 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Zübeyde Hıradağı Camii'nde, çocukları namaza teşvik etmek amacıyla, namaz çıkışında ücretsiz pamuklu şeker ve patlamış mısır dağıtılıyor.

Adana İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Zübeyde Hıradağı Cami İmam Hatibi Faruk Algan, her Cuma Yatsı namazı sonrası çocuklara çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Açiklamada, cami önünde uzun kuyruklar oluşturan çocukların, pamuklu şeker alabilmek için birbirleriyle yarıştığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Algan, çocukların camiye karşı olan ilgisinin az olduğunu görünce, çocuklara çeşitli ikramlarda bulunmaya başladığını belirtti.

“Öğrenci sayısının 30-40'lardan 150'ye çıktığını gördüm”

Yaptığımız etkinlikleri ebeveynlerin de memnuniyetle karşıladığını ifade eden Algan, şunları kaydetti:

“Çocukların eğlenerek öğrenmesine, çeşitli hediyeler ve ikramlarla camiyi sevmesine ve camiye gelmelerini özendirmeye çalışıyoruz. Yaz Kur’an kursunda yaptığı çeşitli ikramlarla kurstaki öğrenci sayısını 30-40'lardan 150'ye çıktığını gördüm. Şimdi de kış aylarında öğrencilerimin camiye devam etmesini istedik, buna yönelik de haftanın üç günü camimizde çocuklara hem ders hem de etkinlik eşliğinde namazı ve cami sevdiriyoruz. Onlara Kur 'an-ı Kerim dersi, dualar, âdâb-ı muâşeret öğretiyoruz. Akşam ve yatsı camide cemaat ile namaz kılınıyor, cuma gecesi de onlara pamuk şeker ve patlamış mısır getirip cami bahçesinde ikram ediyoruz.” (İLKHA)