Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriye ile görüşme ve Filistin açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Suriye arasında istihbarat düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ekleme: 02.12.2022 17:36:42 / Güncelleme: 02.12.2022 18:36:07 / Güncel
Destek için 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası Siyasi Çalışmalar Enstitüsünün (ISPI) ev sahipliğinde, Roma'da bu yıl 8'incisi düzenlenen MED Akdeniz Diyalog Forumuna katıldı.

Çavuşoğlu burada soruları yanıtlarken Türkiye'nin dış politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilere de değindi.

"Daha yapıcı ilişki kurmamız gerekiyor"
Bakan Çavuşoğlu, "11 yıldır bu kriz devam ediyor. Bu problemin hepimizin üzerinde etkileri var. Uluslararası kamuoyunun kabul ettiği Suriye muhalefeti ile rejim arasında mutlaka ilişkiler devam ediyor. Bizim bu anlamda rejimle de daha yapıcı bir ilişki kurmamız gerekiyor.

Hem anayasa toplantıları hem de Astana formatı toplantılarında bulunmamız gerekiyor. Ayrıca rejimle de bir angajmana girmemiz gerekli. Çünkü mültecilerin geri dönmesi için güvenli ve onurlu bir biçimde yapılması için olmalı." dedi.

"PES ETMEYECEĞİZ"

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Bakan Çavuşoğlu, ilkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacaklarını ve bu konuda pes etmeyeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu: işgal çetesiyle  ilişkilerin normalleşmesi süreci hakkında "İsrail, Filistin konusundaki tutumumuzun değişmeyeceğini biliyor." değerlendirmesinde bulundu.