Hem lezzet hem şifa!
Yemeklerin olmazsa olmazı baharatlar yemeklerimize lezzet kattığı gibi sağlığımıza da faydalar sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, baharatların faydalarını şöyle sıralıyor:
ZENCEFİL: Anti bakteriyel özelliği ile adet dönemindeki ağrıları dindiriyor. Kanserden koruyor. Kas ağrılarını dindiriyor. Tansiyonu dengeliyor.
TARÇIN: Kan şekerini dengeleyen tarçın, diyabeti önlüyor. Zengin lif içeriği ile sindirimi kolaylaştırıyor.
ZERDEÇAL: Alzheimer'dan koruyor. Kolon, prostat, pankreas, meme kanserlerinde tedaviyi destekliyor. Tansiyonu dengeliyor. Kemik erimesine karşı koruyucu özellik gösteriyor.
KARANFİL: Diş ve diş eti hastalıklarını önlüyor. Cilt lekelerini gideriyor.
KİMYON: Kan şekerini dengeliyor. Kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor. Kansızlık tedavisini destekliyor.
CHİA: Kan şekerini ve kolesterolü dengeliyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor.
PUL BİBER: Bağışıklığı güçlendiriyor. Kanser hücrelerinin çoğalmasını engelliyor..
Karabiber: ateş düşürücü özelliği vardır.
Köri: iltihaplı hastalıklarda ağrıyı hafifletir.
Biberiye: kalp sağlığını korur.
Kekik: Gribal enfeksiyonlara iyi gelir.