"Uluslararası Tütün Bağımlılığı Kongresi" sona erdi

Yeşilay tarafından çevrim içi düzenlenen ''Uluslararası Tütün Bağımlılığı Kongresi'' Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrağ'ın konuşmasıyla sona erdi.

Ekleme: 30.11.2022 18:50:48 / Güncelleme: 30.11.2022 18:52:59 / Güncel
Destek için 

''Uluslararası Tütün Bağımlılığı Kongresi'' Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrağ'ın konuşmasıyla sona erdi. Çevrim içi düzenlenen program da Albayrak, tütün bağımlılığının hala en önemli halk sağlığı tehditlerinden biri olduğunu söyledi. 

Albayrak, "Tütün sebepli hastalıklar için devletler her yıl milyarlarca dolar milli servetlerinden bütçeyi sağlık sistemlerine ayırmak durumundadır. Bu şer örgütünün suç çetelesi bunlarla sınırlı da değil. İnsanlarımızla birlikte gezegenimizi de zehirlemekte tütün endüstrisi. Tütün üretimiyle her yıl 600 milyon ağacın yok olmasına, 22 milyar ton suyun israf edilmesine ve 84 milyon ton karbondioksit salınımına yol açılmaktadır. Bu arada, tütün tarımında kullanılan yüksek düzeyde ilaçlamanın dünyanın dezavantajlı bölgelerindeki tütün tarımı işçilerinin hayatlarından çaldıklarını da burada anmazsak bir tür eksiklik olur. Bütün bu bilanço ortadayken insanlığa ve gezegenimize bu kadar ağır maliyetler ödeten tütün endüstrisi dünyanın en karlı sektörlerinden olmaya maalesef devam ediyor." diyerek tütünün zararlarından bahsetti.