Şüphesiz kitap okumanın önemi büyüktür. Özellikle çocukluk döneminde kitap okumaya başlayan ve bunu devam ettiren kimselerde problem çözme becerileri ve hayal gücü daha geniş olur. Kitaplar aynı zamanda kişinin yeni bilgiler de edinmesini sağlar. Düzenli kitap okumanın yararları çok fazladır. Zamanla kitap okuma alışkanlığını düzenli hale getiren kişilerin beyinlerindeki bağlantılar güçlenmekte ve unutkanlık sorununu ortadan kaldırmasına yardımcı olmaktadır. Peki bu alışkanlığı nasıl edineceğiz, işte püf noktaları...
1) Bildiğimiz veya dikkatimizi çeken bir konu hakkında bir kitap seçilebilir.
ilgi alanlarımız hakkında bilgi edinerek becerilerimizi geliştirecek kitapları seçmemiz bizi hem motive edecek hem de ilham verecektir.
2) Her gün 20 sayfa veya daha fazla okumak.
Günde okunacak olan 20 sayfa ayda 600 sayfaya tekabül edecek olan bir kitap demek. Küçük, günlük bir alışkanlık, uzun vadede seviyemizi artırır ve yol kat etmemizi sağlar.
3) Okumak için bir zaman belirlemek ve kitap okumayı boş vakitte yapılacak bir iş olarak görmemek.
özellikle sabah saatleri daha sessiz olduğu için kitap okumak için ideal bir vakit.
Bir zamanlayıcı belirlenip bir kitap seçildikten sonra en az yarım saat boyunca kitap okumak; bizi daha üretken bir hale getirir.
4) Kitaptan öğrenilen bilgilerin kısa bir özetinin kaydedilmesi; bizi daha konsantre, meraklı ve hevesli yapacaktır.
5) Son olarak kitaplardan öğrenilen bilgilerin uygulamaya koyulmasıdır. Bu da bizleri harekete geçirecek, yeni yetenekler ve bilgiler öğretecektir.