Siyonist işgalciden HER GÜN TERÖR HER GÜN CİNAYET

Siyonist işgal rejimi 1948 yılında gasp ettiği Filistin topraklarına kurulduğundan beridir, her günü zulüm ve vahşetin dozajını artırmakla geçirmekte. Filistinli Müslümanların topraklarını gasp etme planlarına her gün yenisi eklenerek terörist sivil kılıklı işgalcilere alan açılırken bir yandan da en küçük bir hak arayışına giren ya da direniş gösteren Filistinliler hunharca katlediliyor.

Ekleme: 30.11.2022 05:20:52 / Güncelleme: 30.11.2022 05:21:01 / manşetler
Destek için 

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ / DOĞRUHABER

“İŞGALCİNİN ANLADIĞI TEK ŞEY DİRENİŞ”

Gasp ile işgal edilen Filistin topraklarını ve sosyolojisini iyi okuyan Filistinli Gazeteci Muhammed Ebu Taqiyye işgalin her gün sebep olduğu yıkım ve katliamlar konusunda şu yorumu yaptı:

“Rejimler ne yaparsa yapsın halkın düşüncesi ve iradesi başka bir yolda. Katar’da oynanan Dünya Kupası’nda gördüğümüz manzara budur.

KATAR’DA KUDÜS’E GÖSTERİLEN İLGİ BİR LİDERLİĞE İHTİYACI GÖSTERDİ

Katar’daki Dünya Kupası’nda yaşananlar bize gösterdi ki; yaklaşık 2 milyarı bulan Müslümanın Kudüs’e olan sevgisi ve ilgisinin Kudüs’ün özgürleştirilmesi için bir liderliğe ve güçlü bir iradeye ihtiyaç vardır.

Müslümanların bu ilgisi ve diplomatik sıkıştırmalar İşgal rejimine ciddi bir darbe olsa da onları durduracak kadar güçlü bir yaptırıma sahip değildir.

Siyonist işgalcileri durduracak olan şey Direniş konusunda güçlü bir iradedir. Onları durduracak olan şey sadece budur.

İŞGAL REJİMİNDEKİ SEÇİMLERDE BAŞA GELENLER TERÖRİSTTİR

Kısa süre önce Siyonist işgal rejiminde yapılan seçimlerden sonra iktidara gelen Netanyahu ve Ben-Gvir ikilisi geçmişte yaptıkları ve Filistinlilere karşı yürüttükleri kampanyalarla tam birer terörist olduklarını göstermişlerdir.

İşgalci iktidar gerek Gazze’de gerekse de Batı Yaka’da gerginliğin tırmanacağı bekleniyor.

Nitekim bu iki şahsın Müslümanlarla Gazze ile ve Batı Yaka ile ilgili korkunç planları olduğu biliniyor. Geçen yıl Şeyh Cerrah Mahallesinde işlenen vahşetin de Ben-Gvir’in eseri olduğunu unutmamak gerekir...”

İKİSİ KARDEŞ ÜÇ MÜSLÜMANI ŞEHİD ETTİLER

Siyonist işgal güçlerinin El-Halil'in Beytu Ummer kasabasına baskın düzenlemesinden dolayı bir kişinin şehit edilmesinin ve 21 kişinin de yaralanmasının ardından 29 Kasım Salı sabah Ramallah'ın kuzeyindeki Kefr Ayn kasabasına düzenledikleri baskında da 2 kardeşin şehit edildiği haber verildi. 

Ramallah'taki Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin Ramallah'ın Kefr Ayn kasabasına düzenledikleri baskın sırasında silahlı saldırıya maruz kalan biri 21 diğeri 22 yaşında Cevad ve Zafir Abdurrahman Rimavi isimli iki kardeşin şehit olduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı kardeşlerden birinin göğsünden diğerinin de karnından gerçek mermiyle vurulduğunu hastaneye nakledilmelerinden çok kısa bir süre sonra da şehit olduklarının açıklandığını bildirdi. 

RAMALLAH’A BASKIN DÜZENLEDİLER

Tıbbi kaynaklar işgalcilerin saldırısında 44 yaşındaki Mufid Muhammed Ahlil'in başından aldığı yaranın tesiriyle şehit olduğunu dile getirdi. 

Böylece terörist işgalcilerin baskınında 3 Müslüman şehid olmuş oldu.

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin onlarca askeri jeeple ve bir buldozerle gece yarısından itibaren etrafa ateş ederek Beytu Ummer kasabasına baskın düzenlemeye başladıklarını, ahalinin karşı çıkması üzerine de çatışmalar çıktığını 22 kişinin yaralandığını bunlardan birinin daha sonra hayatını kaybettiğini dile getirdi. 

6 FİLİSTİNLİ BALIKÇI KAÇIRILDI

Siyonist işgal rejiminin deniz korsanları Gazze Şeridi'nin güney kesiminde kalan Refah'ın açıklarındaki Akdeniz sularında 6 Filistinli balıkçıyı kaçırırken onların kullandığı iki balıkçı teknesiyle içinde bulunan tüm malzemeleri de gasp ettiler. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin deniz güçlerine ait botlar Refah açıklarında Filistinli balıkçılara ait iki tekneyi kuşatmaya aldı ve içlerindeki, henüz kimlikleri belirlenemeyen 6 balıkçıyı rehin alırken teknelerine ve malzemelerine de el koydular. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyarak gasp ediyorlar.

MESCİD-İ AKSA’YA BASKINLAR SÜRÜYOR

Onlarca terörist Yahudi yerleşimci 27 Kasım Pazar günü işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Baskının başında terörist Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde ayin yaparak geri geri yürüdüler.

Bu arada, 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan En-Nasıra ve Aylut kentlerinden Filistinlilerin öğle ve ikindi namazlarını kılmak ve nöbet tutmak üzere otobüslerle Kudüs’e geldikleri ifade edildi. Mescid-i Aksa’ya geldikleri belirtildi.

‘Tapınak örgütleri’ önümüzdeki ayın 18’inde başlayacak ve Yahudilerce kutlanacak Işıklar Bayramı (Hanuka) münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrısında bulunuyor.

Bu baskınlarda Müslümanların kutsalları hiçe sayılırken bir yandan da Filistinliler darp ediliyor ve kimisi alıkonularak gözdağı veriliyor.

EVLERİNİ YIKTILAR FİDANLIKLARINI HARAP ETTİLER

 Terörist vahşetin işgal güçleri 28 Kasım Pazartesi günü Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil ve Kudüs'te Filistinlilere ait iki evle bir fidanlığı yıktılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal çetesi El-Halil şehrindeki Cevher Tepesi yakınında bulunan Hulletu'l-Iyde mıntıkasına baskın düzenleyerek Sami Abdulvehhab Cabir ve Muhammed Garib Deyb Cabir isimli Filistinlilere ait iki evi yıktılar. 

Terörist Yahudi yerleşimciliğine karşı faaliyetler yürüten aktivist Arif Cabir yıkılan evlerin her birinin 120 m2 yüzölçümüne sahip olduğunu, içlerinde 12 kişinin ikamet ettiğini ve bunların tümünün şimdi evsiz bir şekilde sokakta kaldığını dile getirdi. 

ÖNCEKİ GÜN 5 FİLİSTİNLİYİ ALIKOYDULAR

Siyonist işgal güçleri 28 Kasım Pazartesi akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki El-Halil, Tulkerem ve Ramallah şehirlerinde düzenledikleri baskınlarda 5 Filistinliyi esir ettiler. 

Filistinli yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil'in Eski Şehir kısmında Aynu'l-Asker mıntıkasında Ahmed Fehd en-Netişe isimli 18 yaşında bir genci gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin yahudileştirme faaliyetlerine karşı aktivistlerden olan İsa Amr'ı da El-Halil'deki Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi yakınında bulunan El-Ca'bere polis merkezine ifadeye çağrıldıktan sonra esir edildi. 

İşgal güçleri Tulkerem'in kuzeyindeki Şuveyke Mahallesi'nden de Abdurrahman Ahmed Ez-Zeğal isimli bir çocuğu da alıkoydular. 

El-Celezun Mülteci Kampı ahalisinden olan iki genci de Ramallah'ın kuzeyindeki Ataride askeri kontrol noktasından geçtikleri sırada gözaltına alıkoyarak toplamda 5 Filistinliyi daha özgürlüklerinden etmiş oldular.