Ankara'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı sahabe etkinliği düzenlendi.

Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Ankara’da etkinlik gerçekleştirildi.

Ekleme: 27.11.2022 18:35:07 / Güncelleme: 27.11.2022 18:49:08 / Güncel
Destek için 

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Hacı Bayram Veli Camii avlusundaki Eşrefoğlu Rumi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, siyasi partilerin yanı sıra STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Furkan Katuç’un yaptığı program Ayetullah Akyüz Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ankara Peygamber Sevdalıları Dernek Sözcüsü Furkan Karahan, programın açılış konuşmasını yaptı.

Allah’a hamd ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem)’e salat ve selam ederek başlayan Karahan, "Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) insanları davet ettiği İslam’ı, hayat rehberi kabul eden ve gecenin zifiri karanlığında gökyüzünde parlayan yıldızlara benzetilen ‘Ashab-ı Kiram’dır. Hazreti Muhammed’in  tedrisatından geçmiş ilk mümtaz Müslüman topluluktur. ‘Hayat, iman ve cihaddır.’ ilkesini, Hazreti Peygamber ile tatbik eden ilk cemaattir. Sahabenin, insanlık ailesinin birer ferdi olduğunu göz ardı etmeden, İslam’ı ilk kabul edenler ve şirk düzeni içinde tevhidi mücadelenin ilk temsilcileri olduğu gerçeği hayatlarının bilinmesini gerekli ve haklı kılmaktadır. Sahabe, Hazreti Peygamber’in yol arkadaşları ve davasının yarenleridir. Ehl-i küfrün İslam davetini engellemek için yürüttüğü çetin mücadele sürecinde Hazreti Peygamber’e omuz veren, hiçbir baskı ve kınamadan çekinmeden Allah yolunda canı, malı feda eden güzide şahsiyetlerdir." dedi.

Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesselem), sahabeleri nsanlık tarihinin en hayırlı nesli, ümmetin en hayırlıları, cehennem ateşinin yakmayacağı kimseler ve cennetlikler gibi ifadelerle övdüğünü hatırlatan Karahan, Peygamber Sevdalıları Vakfının 2015 yılında ilan ettiği ve Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği olarak destekledikleri ‘Kasım Ayı Sahabe Ayı’ programları hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmasının ardından Konya Grup Davet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program, Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmed Göktaş Hoca’nın konuşmasıyla devam etti.

"Ey Ebu Ubeyde vallahi dünya seni satın alamadı"

Cennetle müjdelenen sahabelerden ‘ümmetin emini’ Ebu Ubeyde Bin Cerrah'tan söz eden Göktaş, "Ebu Ubeyde bin Cerrah'ı anlatabilmek için Halife Ömer radiallahu anh'ın gözüyle bakılmasında yanayım. O onun kıymetini, kim olduğunu, ne olduğunu bize biraz daha iyi anlatıyor. Kudüs kuşatılmış, Müslümanlar tarafından ve Kudüs baş hahammı veya oradaki liderler dediler ki 'biz savaşmadan Kudüs'ü size verebiliriz. Ama bir şartla. Ömer gelmesi lazım Medine'den, Ömer gelirse ona teslim ederiz' dediler. Ve haber Hazreti Ömer'e gönderildi. Hazreti Ömer radiyallahu anh geldi. Hazreti Ömer gelince oranın fatihlerinden Ebu Ubeyde bin Cerrah onu görmeyi istedi. Nerede benim kardeşim Ebu Ubeyde diye gösterdiler ve Ebu Ubeyde ile sarıldı, kucaklaştı. Demek ki çoktan görüşmüyormuşlar. Ve sonra Ebu Ubeyde onu aldı, çadırına götürdü. Girdiler bir çadıra. Çadıra girdi Hazreti Ömer, koskoca komutan içeri girdi ve dedi ki Ey Ebu Ubeyde vallahi dünya hepimizi satın aldı. Bir seni satın alamadı." şeklinde belirtti. 

İLKHA

Etiketler: