Bu anket çok tartışılır... Batı kültürü vs. Doğu kültürü

Temizliği deodorant sıkmaktan ibaret sanan Batı kültürünün, zaman içerisinde temizlik konusunda daha hassaslaştığı söylenebilir. Tabi ki daha temiz bir topluma giden bu süreçte, hastalıklardan bir çoğunun kirlilikten kaynaklandığının bilim insanlarınca ispatlanmasının da rolü büyük olsa gerek. Peki bugün halkı Müslüman olan toplumlarla kıyaslandığında, Batı toplumunun temizlik hususundaki pozisyonu ne? Gelin hep beraber bakalım.

Ekleme: 26.11.2022 10:47:50 / Güncelleme: 26.11.2022 10:53:50 / Güncel
Destek için 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Yapılan bir araştırma, tuvaletten sonra el yıkama alışkanlığıyla ilgili gayet ilginç sonuçlar ortaya koydu. Türkiye ve Bosna Hersek gibi halkı Müslüman olan ülkelerde oranlar %95 ortalamasında seyrederken, İtalya ve Fransa gibi ülkelerde bu oranların yerlerde süründüğü görüldü. İşte yeni şafağın haberine göre, Avrupa ve Türkiye'de, tuvalet sonrası el yıkama oranları.

Kısa süreliğine de olsa, bir zamanlar Müslümanların yönetiminde kalan bölgelerde oranlar yüksek çıksa da, özellikle Hollanda'da, her iki kişiden birinin tuvalet sonrası ellerini yıkamaması dikkate değer bir veri olarak görüldü.