Adıyaman'da ayakkabı fabrikası yapılacak

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin metrekarelik alana sahip ayakkabı üretim merkezinin temeli atıldı.

Ekleme: 23.11.2022 12:10:06 / Güncelleme: 23.11.2022 12:10:06 / Ekonomi / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmalarına başlanan ve 11 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 30 bin metrekarelik alana sahip olacak ve içerisinde 5 adet üretim tesisi ile 2 adet spor tesisi bulunacak olan projenin temeli atıldı.

Adıyaman Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın da organize ettiği 'Çalışan ve Üreten Gençler Programı' çerçevesinde Adıyaman'da kurulacak olan 'Ayakkabı Kent' fabrikasının temeli Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törenle atıldı.

Programda katılımcılara hitap eden Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uçan, böyle önemli bir yatırımın Adıyaman'a kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Adıyaman Organize Sanayi Odası Başkanı Kadir Çelenk de tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Mahmut Çuhadar, projenin şehre kazandırılmasında gösterilen gayretten dolayı teşekkür ederek, "Yaklaşık 2 yıl önce fikir bazında başlattığımız çalışmayı bugün belediyemizin yoğun gayretleri sayesinde ete kemiğe büründürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum." ifadelerini kulandı.

"Türkiye'nin 6'ncı büyük sektörünün yeni merkez üssü Adıyaman olacak"

Adıyaman Belediye Başkan Vekili Dr. Şerif Ayaz ise temeli atılan Ayakkabı Kent projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getirerek, "Ülkemizde 6 büyük sektörden bir tanesi olan ayakkabı sektörünü ilimize getirmenin gururunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sektör ilimizde daha da gelişir ve ülkenin merkez üssü durumuna gelir." dedi. (İLKHA)