Kiev karanlığa büründü: Esnaf jeneratörlere başvuruyor

Ukrayna'da başkent Kiev'deki kritik enerji altyapılarına yönelik son dönemlerde düzenlenen Rus saldırıları sonucu elektrik kesintileri yaşanırken kentteki esnaf ve işletmeler, faaliyetlerini sürdürmek için kurtuluşu jeneratör kullanmakta buldu.

Ekleme: 22.11.2022 14:33:36 / Güncelleme: 22.11.2022 14:33:36 / Dünya
Destek için 

Rus saldırıları sonucu elektrik kesintileri yaşanırken kentteki esnaf ve işletmeler, faaliyetlerini sürdürmek için kurtuluşu jeneratör kullanmakta buldu.

Rus kuvvetlerinin, özelikle ekim ayından itibaren elektrik altyapısını hedef alan füze ve İHA saldırıları nedeniyle Kiev'in çeşitli semtlerinde sık sık elektrik kesilirken esnaf faaliyetlerini sürdürebilmek için jeneratör kullanmak zorunda kalıyor.

Saldırılar sonucu ağır hasar gören enerji altyapılarının tamir ve onarım çalışmaları yoğun şekilde sürerken ülke genelinde elektrik kesintileri devam ediyor.

Kiev sakinlerinin bu duruma alışmaya başladığını ifade eden 37 yaşındaki Avramenko, "Ama sorun yok. Biz artık jeneratörleri, aküleri ve fenerleri kullanmaya alıştık." ifadelerini kullandı.

Avramenko, her elektrik kesinti yaşandığında jeneratör kullandıklarını, ayrıca kendilerinin de jeneratör sattıklarını kaydederek şöyle devam etti:

"Bir jeneratöre sahip olmak çok iyi. Artık jeneratör satışlarında da sorun var, yetmiyor. Jeneratör satışlarına talep oldukça arttı. Eskiden biz yılda 20 ila 30 civarında jeneratör satarken şimdi bir ayda bu kadarını satıyoruz."

AA