''Aktarların ürünleri tedavi edici ürünlerdir''

Kış günlerinde soğuk algınlığına yakalanma ve öksürük tutulması riskinin arttığına dikkat çeken Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, tıbbın yanında bitkisel ilaçlarla hastalıkların daha çabuk ve kolay atlatıldığını belirtti. 

Ekleme: 22.11.2022 14:10:11 / Güncelleme: 22.11.2022 14:17:14 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Soğuk kış günlerinin yaklaşmasıyla vücut dirençlerini korumak için vatandaşlar; bitkisel, doğal ve baharat tüketimini arttırdı.

Havaların soğuması nedeniyle zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur çayı ve kış çayları başta olmak üzere diğer bitkisel ürünlere olan ilgi arttı.

Vatandaşlar gribal hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alırken, aktarlar da soğuk havalarla birlikte işlerinin arttığını belirterek müşterileri için özel bitkisel ürünler hazırlıyor.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, "Bitki çayı alırken içerisinde olmazsa olmazları belirleyip kendimiz de bir analizden geçirebiliyoruz. Kış çaylarında ana kalemler olduğu sürece bir problem oluşturacağını düşünmüyoruz." dedi.

"Kış çayların olmazsa olmazları: Zencefil, Zerdeçal, Havlıcan, Tarçın, Kuşburnu, Ihlamur ve Adaçayı"

Özdemir, "Bugünlerde bazı geçmeyen öksürükler ve soğuk algınlığı çok gündemdedir. Son dönemlerde günlerce süren öksürükler vardır. Kış çaylarının içerisindeki şeyler çok önemlidir. Kış çaylarında olmazsa olmazlarımız vardır. Kış aylarında zencefil mutlaka kış çaylarının içerisinde olması gerekiyor. Zerdeçal, havlıcan ve zencefil üçlüsü öksürüğü kesme ve soğuk algınlığını kesme anlamında çok etkili üçlüdür. Tarçın ve kuşburnu da içinde mutlaka olacaktır. Ihlamur ve adaçayı... bu saydıklarımız kış çaylarının içinde olmazsa olmazlardır. Bunlar olmadığı zaman kış çayı bir anlam ifade etmez. Yapılmış kış çaylarını piyasada görüyoruz. Yapraklar içerisinde dolu ama bahsettiğimiz grup olmadığı zaman hiçbir anlam ifade etmez. İçtiğinizde bir zararı yoktur. Ama alabileceğiniz faydayı da almanız mümkün olmuyor." dedi.

"Andız pekmezi inanılmaz bir mucize ürün ve direk akciğer hedeflidir"

Kış ve bitki çaylarının kullanım şekillerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Özdemir, "Sert köklü olan zencefil, zerdeçal ve havlıcanın, suyu kaynattıktan sonra kısık ateşte üç dakikada birlikte kaynaması gerekiyor. On dakika demlemeye bırakıldıktan sonra tüketilmeye başlanabilir. Günde iki üç kez tüketilebilir. Bu şekilde tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Aylarca geçmeyen öksürük olaylarında mutlaka akciğer hedefli yanında kış çayları takviyeler almamız lazımdır. Çam kozalağının şurup şeklindeki pekmezleri var. Takviye olarak alınabilir. Andız pekmezini, çam kozalağından elde edilen pekmezden iki üç tık üstü görüyorum. Andız pekmezi inanılmaz bir mucize ürün ve direk akciğer hedeflidir. Öksürükleri inanılmayacak derecede kış çaylarıyla beraber kullandığında, maksimum bir hafta gibi sürede tamamen ortada kaldırır." diye belirtti.

"Doğru ürünü doğru yerde kullanmak lazımdır"

Özdemir, "Üzülerek söylüyorum. Kış çaylarının içine bazı şeyleri karıştırmak suretiyle satan bazı firmalar var. Bu nedenle biraz dikkat etmek gerekiyor. Tıptan destek mutlaka alın ama tıbbın vermiş olduğu desteğin yanında bu şekilde alternatiflerle bu sorunları ortadan kaldırmak mümkündür. Aktarlarda bazı bilgi kirliliği olabiliyor. Bitki çayı alırken içerisinde olmazsa olmazları belirleyip kendimiz de bir analizden geçirebiliyoruz. Kış çaylarında ana kalemler olduğu sürece bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. Aktarlarda satılan bitkisel ürünler gerçekten tedavi edici ürünlerdir. Ancak doğru ürünü doğru yerde kullanmak lazımdır. Her aktar doğru ürün verecek diye bir şey yoktur.  Doğru ürün doğru yerde kullanıldığı zaman Allah'ın izniyle tedavi ve şifa bulur. Tedavi olmak istiyorlarsa tıbbın yanında alternatif olarak mutlaka bitkisel ürünlerden de faydalanmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler