'Geleceğin çiftçileri' arazide üretim yapacak!

Silivri'deki Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilk aşamada buğday ekecekleri 11 dönüm arazide uygulamalı eğitim görerek modern çiftçiliği öğrenirken tarım aletlerini de tanıyor.

Ekleme: 19.11.2022 18:54:43 / Güncelleme: 19.11.2022 19:03:19 / Güncel
Destek için 

Silivri'deki meslek lisesinde bu yıl tarım alanında eğitim görmeye başlayan öğrenciler, buğday ve ayçiçeği üretimi için Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsis edilen 100 dönümlük arazinin ilk aşamada 11 dönümüne buğday ekmek üzere tarlayı işliyor.

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında tarım ve gıda sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren tarım alanı açıldı.

100 dönümlük arazi tahsis edildi

Birinci sınıfta temel seviyede tarımla ilgili ders alan öğrencilere, teorik bilgilerini pratikte uygulayabilmeleri ve üretim yapmaları amacıyla  100 dönümlük arazi tahsis edildi.

 Uygulama derslerini ekecekleri arazide geçirip modern çiftçiliği yerinde gören öğrenciler, traktörün toprağı ekime hazırlama sürecine şahit olma fırsatı buluyor.

Öğrenciler, toprağın işlenmesiyle ilgili öğretmenlerinden teknik bilgi alırken, tarımda kullanılan aletleri de tanıyor. "Geleceğin çiftçileri"nin tarlayı hazırlama süreci devam ederken ekim için toprağın güz yağmurlarıyla buluşması bekleniyor.