Gazze’de Yangın Faciası AMBARGO YAKTI!

16 yıldır siyonist işgal rejiminin ambargo zulmü altında bulunan Gazze’de bir binada meydana gelen yangında aynı aileden 7’si çocuk 21 kişi yanarak can verdi. Yangına, binanın deposunda bulunan jeneratöre aktarılan benzinin hızlıca tutuşmasının sebep olduğu belirtildi. Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı ambargo nedeniyle günlük 8 ile 14 saat gibi uzun süren elektrik kesintileri yaşanıyor. Hem havadan saldırılar, hem ekonomik ambargo uygulanan açık hava hapishanesi Gazze’nin bu durumuna ise tüm dünya sessiz...

Ekleme: 19.11.2022 05:00:08 / Güncelleme: 19.11.2022 05:01:04 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER/FARUK KUZU 

Önceki gece 16 yıldır ambargo altında tutulan Gazze’de büyük bir acı yaşandı. Şehrin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan Ebu Reyya ailesine ait apartmanda meydana gelen yangında aralarında çocukların da olduğu tümü akraba toplam 21 kişi yanarak can verdi.

Gazze İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada apartmandaki yangına, deposunda yüklü miktarda bulunan benzinin alev almasının neden olduğu ve bu yüzden yangının çok hızlı bir şekilde binayı sardığı, apartmanda bulunanların da alevler arasında kalarak hayatlarını kaybettikleri ifade edildi. Gazze Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, çıkan yangının tamamen söndürüldüğünü açıkladı. 

UZUN SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ AMBARGONUN SONUCU

Gazze'ye siyonist işgal rejimi tarafından 16 yıldan fazla süredir uygulanan insanlık dışı abluka yüzünden günlük 8 ile 14 saati bulan elektrik kesintileri oluyor. Bölgede yaşayan ahalinin büyük çoğunluğu elektrik kesintilerinde jeneratör çalıştırmak için evlerinin depolarında benzin bulunduruyor.

Bu benzin depolarını bulmak ayrı, doldurmak ayrı bir sorun olsa da insanlar yaşamlarını sürdürmek için bu zorluklara katlanıyorlar. Acımasız siyonist boykotu ve beraberinde getirdiği zorluklarla mücadele eden Gazze halkı bir yandan da bu benzin depolarından kaynaklanan tehlikeden korunmaya çalışıyorlar.

Her fırsatta Gazze’ye hava saldırısı düzenleyen siyonist işgal rejimi bilinçli bir şekilde binalarda bulunan bu benzin depolarının infilak etmesini ve çok sayıda Filistinlinin zarar görmesini hedefliyor.

Açıklamada polis teşkilatı içindeki sivil savunma ekiplerinin yangının söndürülmesi ve etrafa yayılmasının önlenmesi için çok büyük çaba harcadıkları dile getirildi. 

Gazze İçişleri Bakanlığı güvenlik görevlilerinin, sivil savunma ekiplerinin ve özel soruşturma birimlerinin olayla ilgili araştırmaları sürdürdüklerini bildirdi. 

İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Gazze'deki vekili Tuğgeneral Nasır Muslih'in de olay yerine gidip incelemelerde bulunduğu belirtildi. 

 YAS İLAN EDİLDİ

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) başta olmak üzere Filistin'deki tüm direniş grupları ve Filistin'in ileri gelen şahsiyetleri Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda 17 Kasım Perşembe akşam saatlerinde vuku bulan ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangın faciasıyla ilgili taziye mesajları yayınladı.

HAMAS yayınladığı taziye mesajında feci yangın olayında hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet dilerken başta yakınları olmak üzere tüm Filistin halkına da başsağlığı diledi. 

HAMAS açıklamasında Filistin halkını da yangın faciası şehitlerinin aileleriyle dayanışmaya ve onların acılarını paylaşmaya çağırdı. 

Bu arada Gazze'deki Ulusal ve İslami Güçler Birliği, yangında evleri yanan Ebu Reyya ailesinden hayatlarını kaybedenler için ulusal yas ilan ettiğini duyurarak yas programına en geniş katılımla destek verilmesi çağrısında bulundu. 

HENİYYE'DEN YANGIN FACİASI ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Cibaliya Mülteci Kampı'nda meydana gelen yangın faciasında hayatlarını kaybedenler için bir taziye mesajı yayınladı.

Heniyye, yangında evleri yanan Ebu Reyya ailesinden ve diğer bazı ailelerden ölenler için Yüce Allah'tan rahmet, onların tüm yakınlarına ve bütün Filistin halkına da başsağlığı dilediğini ifade etti.

Heniyye, hareket olarak bu büyük faciada perişan olan ailelere bütün güçleriyle sahip çıkacaklarını ve destek vereceklerini ifade etti.

Heniyye, bu olayın aynı zamanda tüm insanlığa Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ablukanın bölge ahalisi açısından ne kadar zor bir hayata mal olduğunu hatırlattığını belirterek, bölge ahalisinin kuşatma ile ateş arasında yaşadığını, bütün imkânlardan yoksun bırakıldığını, yangın gibi tehlikeli hadiseleri hızlı bir şekilde kontrol altına almaya yetecek imkânlardan bile tamamen yoksun bırakıldıklarını ifade etti.