Midesinden futbol topu büyüklüğünde tümör çıkarıldı

Hindistan'da doktorlar, bir adamın midesinden futbol topu büyüklüğünde tümör çıkardı.

Ekleme: 18.11.2022 21:10:26 / Güncelleme: 18.11.2022 21:10:26 / Dünya
Destek için 

Hastaneden yapılan açıklamada, başarıyla sonuçalanan ameliyatın Telugu Eyaletlerinde kaydedilen türde ilk başarı ve ülkedeki ikinci örnek vaka olduğu belirtildi.

53 yaşındaki adam, 17 Kasım'da Hindistan'ın Haydarabad kentindeki Asya Nefroloji ve Üroloji Enstitüsü'nde (AINU) ameliyat oldu.
Ameliyatı yapan Dr. Mallikarjuna liderliğindeki ürolog ekibin açıklamasına göre, Kadapa'da ikamet eden hasta karın şişliği ile AINU'ya sevk edildi.

Muayene sonucu doktorlar hastanın karnında büyük bir kitle olduğunu görüntülediler. Görüntüler, tümörün sol böbrekten kaynaklandığını gösterdi.

Görüntülerde 10 kg ağırlıkta olduğu belirlenen kitlenin karın boşluğunun üçte ikisini kapladığı, hatta bağırsakları sağ alt kadrana kaydırdığı tespit edildi.

Dr. Mallikarjuna, "Tümörün boyutunu göz önünde bulundurarak robotik prosedürü göz ardı ettik ve bunun yerine açık bir ameliyatı seçtik. Mikroskobik inceleme, tümörün kanserli bir büyüme olduğunu doğruladı. Büyük çabalar sonucunda tümör başarılı bir şekilde çıkarıldı. Ameliyat sonrasında tümörün son derece büyük, bir futbol topu büyüklüğünde olduğunu keşfettik." dedi.

Ekibin açıklamasında, "Karında şişlik vardı, şaşırtıcı bir şekilde hasta bunu pek fark etmedi ya da ağrıya rağmen görmezden gelmiş olabilir. Ekibimiz sol böbreği çıkardı. Mikroskobik cerrahi sınırlar tümörün tamamen çıkarıldığını gösteriyordu." denildi.

AINU İcra Direktörü ve Baş Danışman Ürolog Dr. Purnachandra Reddy'ye göre ürolojik kanserler tüm dünyada artıyor ve bunun ciddiye alınması gerektiğini ekliyor.

TimesNowNews

.