Varillerden Transferi Kolaylaştıran Varil Pompası Nedir?

Varil pompaları, uzun borulu tasarımı ile diğer pompa türlerinden ayrılan ürünlerdir. Aynı zamanda pompa motoru sıvının dışında kaldığı için de diğer türlerden farklıdır. Varil pompaları, sıvıların kapalı kaplardan başka bir alana transfer edilmesi için ideal pompa türlerdir. Sıvı transferi, kapalı kaba pompa borusunun daldırılması sayesinde gerçekleştirilmektedir.

Ekleme: 18.11.2022 14:00:30 / Güncelleme: 18.11.2022 14:00:30 / Tanıtım
Destek için 

Varil içerisine yerleştirilen borunun ucunda bir fan yer almaktadır. Bu fan, motor tahriki sayesinde dönerek boşaltım sürecinin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda varil pompaları ile baz, asit, agresif, korozif, parlayıcı ve yanıcı sıvıların transferleri gerçekleştirilebilmektedir. İlave olarak sıvı sabun, krem, bal, jöle, çikolata, macun, pekmez, şampuan, reçel, boya ve tutkal gibi kıvamlı ürünlerin tahliyeleri de güvenli bir şekilde sağlanabilmektedir.

Varil pompası ile tahliye edilen sıvılar, genel olarak işletmelere dışarıdan temin edilen katkı maddeleridir. Bu nedenle tek seferde tamamının kullanılması yerine, gereken ölçüde varillerden çıkarılması gerekmektedir. Aynı zamanda varillerin devrilmesi gibi personel sağlığını tehdit eden uygulamaları önlemek ve akışkanların kolay bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak açısından da oldukça kullanışlı pompa modelleridir.

Manyetik pompa, hava motorlu ya da elektrikli olmak üzere iki temel çalışma prensibi ile üretilmektedir. Aynı zamanda FDA onaylı model seçenekleri ya da kullanılan akışkana uygun olacak farklı gövde seçenekleri de bulunmaktadır. En etkili ve verimli varil pompası tercihini yapabilmek için, 28 senedir sektöründe öncü olan ve profesyonel kadrosu ile müşteri memnuniyetini ilke edinen TPM Mühendislik ailesi ile iletişime geçilmesi tavsiye edilmektedir.

Varil Pompaları Nasıl Çalışır?

Varil pompalarının temel fonksiyonu, sıvıların yalnızca ihtiyaç duyulduğu kadarını güvenli ve pratik bir şekilde transfer edebilmektir. Bu ürünlerin genel tasarımları, iki farklı bileşenden meydana gelmektedir. İlk parça, sıvının doğrudan içerisine daldırılan pompa borusudur. Bu parça genelde tamamen değil, belirli bir miktarda sıvının içerisine temas etmektedir. İkinci parça ise varilin üzerine yerleştirilen pompa gövdesidir.

Pompa gövdesinin içerisinde bulunan çark, motordan iletilen güçle dönmeye başlamaktadır. Bu sayede pompa borusunun sıvıyla temas eden ucunda vakum etkisi başlamaktadır. Bu vakum, sıvının bulunduğu kaptan pompa çıkışına doğru ilerlemesini sağlamaktadır. Böylece konteyner ya da varil gibi büyük ambalajlardan yeterli miktarda sıvının kolayca tahliye edilmesi mümkün hale gelmektedir.

Varil Pompalarının Kullanım Alanları

Varil pompaları, tonluk variller ya da konteyner gibi geniş hacimli ambalajlardan sıvı tahliyesini kolay bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan ürünlerdir. Bu nedenle birçok farklı sektörde kullanımı yaygın şekilde görülmektedir. Özellikle endüstriyel sektörlerde sık sık tercih edilen ürünlerdir.

Varil pompaları, kimya ve ilaç sektörlerinde sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca enerji santralleri, akaryakıt firmaları, demir-çelik işletmeleri, çimento fabrikaları ve boya fabrikalarında kullanımı yaygındır. Varil pompaları; rafineri, petrokimya ve arıtma işlemlerinde de büyük bir yardımcı üründür.

Varil pompaları, kozmetik ürünlerin ve gıda maddelerinin üretimlerini üstlenen işletmelerde de sık sık tercih edilmektedir. Çünkü kimyasal ürünler, diğer sıvılara oranla çok daha yoğundur. Bu nedenle içerisinde katkı maddesi ya da akışkanların kullanıldığı tüm sektörler için uygun olan ürünlerdir.

Varil Pompalarının Avantajları Nelerdir?

Varil pompaları, özellikle katkı maddelerinin kullanıldığı üretim sektörlerinde sıkça tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Bu sayede sıvıların tahliye edilmesi ve ihtiyaç duyulduğu kadar kullanılabilmesi gibi yararlar elde edilmektedir. Varil pompalarının avantajlarını ise kısaca şu şekilde açıklamak mümkündür:

  • Varil pompaları, genel tasarımları açısından basit ürünlerdir. Bu nedenle temizliği ve kullanımı oldukça kolaydır. Bu sayede yüzeylerin hijyeni de kolay şekilde sağlanabilmektedir.
  • Sızdırmazlığı sağlamak için salmastra ve conta gibi ilave ürünlerin kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu sayede ürün dayanıklılığı artış göstermekte ve bakım periyotları daha uzun aralıklarla gerçekleştirilmektedir. Bu durum ise hem vakit hem de nakit açısından kar sağlamaktadır.
  • Varil pompaları, ambalajların manuel yöntemlerle boşaltılmasına oranla çok daha kısa sürede aynı işlevi yerine getirmektedir. Aynı zamanda varil devirmek gibi sağlık için riskli eylemlerin önlenmesi açısından da oldukça avantajlıdır. Bu durum, sıvıların çevreye dökülerek zarar vermesini engellemek için de geçerlidir.
  • Varil pompalarının kullanımı ile ambalaj içerisindeki sıvının %99 oranında tahliye edilmesi mümkün olmaktadır. Bu sayede zayiat oranı ve buna bağlı olarak gelişen masrafların düşürülmesi avantajı elde edilebilmektedir.
  • Varil pompalarının üretiminde kullanılan materyaller, farklı gövde seçenekleri ve özelliklerin sunulmasını sağlamaktadır. Bu sayede gıda standartlarına uygunluk ya da endüstriyel üretime uygunluk gibi seçeneklerden yararlanmak mümkün hale gelmektedir.

Varil pompaları hakkındaki tüm sorular için TPM Mühendislik ailesi ile kolayca irtibat kurmak mümkündür. Bu sayede sağlık ve üretim performansının artmasını sağlayacak en etkili ürün seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olacaktır.

Finish Thompson Varil Pompaları ve Özellikleri

Finish Thompson Inc. sektöründe 70 seneyi aşkın süredir öne çıkmayı başarmış bir firmadır. Diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi, varil pompaları alanında da kalitesi ve dayanıklılığı ile en etkili çözümleri sunmaktadır. TPM Mühendislik ailesi, müşteri memnuniyeti ilkesini korumak adına Finish Thompson ile işbirliği kurmuş ve ülkemizdeki distribütörlüğünü üstlenmiştir. Bu sayede tüm müşterileri için en kaliteli ve verimli ürünleri sunmaya devam etmektedir.