Mardin'de çiftçilere 13 milyon lira değerinde buğday tohumu dağıtıldı

Tarım, Orman Müdürlüğü ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla ,çiftçilere 13 milyon lira değerinde buğday tohumu dağıtıldı.

Ekleme: 17.11.2022 17:45:04 / Güncelleme: 17.11.2022 17:45:04 / Ekonomi / Mardin Haberleri
Destek için 

Tarım, Orman Müdürlüğü ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla düzenlenen buğday tohumu dağıtımı yapıldı.

Tohum Buğdayı dağıtım alanına katılan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş açıklamalarda bulundu.

Demirtaş yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz günden beri özellikle Mardin'de çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Alt yapı ile ilgili çalışmalar, yollarımızla ilgili çalışmalarımız oldu. Bunun yanında çiftçilerimize yönelik onların kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için ciddi anlamda yardımlar yapmaktayız. Çiftçilerimizin daha iyi verim ve üretimin sağlayabilmesi için o kadar katkıda bulunduk. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de Mardin Valiliği olarak çiftçilerimiz için yaptığımız faaliyetleri gerçekleştirmek onur duyuyoruz. Şunu da ifade etmek istiyorum, bu sene sizlere yaklaşık 800 kilometre civarında özellikle kırsal kesimde statik kaplama asfalt yaptık. Şu an yaklaşık 130 kilometre de sıcak asfalt yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor. Allah eğer nasip ederse gelecek sene kırsal kesimde asfaltlanmamış bir yer bırakmayacağız inşallah. "dedi.

Projeyle ilgili değinen Demirtaş, "Bugünkü gerçekleştirdiğimiz tohum dağıtım projesi de 13 milyon değerinde bir projedir. Yaklaşık 3 milyon 200 bin lirasını çiftçilerimiz yapıyor. Geri kalan kısmı ise Tarım Orman Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyesi katkıda bulunuyor. Sizlere hizmet etmekten büyük bir onur duyuyoruz." şeklinde belirtti. (İLKHA)