3. Esenler Film Günleri’nde ödüller sahiplerini buldu

​​​​​​​Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Esenler Film Günleri'nin kapanış töreninde Kısa Film Yarışması ve Kısa Film Yapım Destek ödülleri sahiplerini buldu.

Ekleme: 17.11.2022 16:00:49 / Güncelleme: 17.11.2022 16:00:49 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

"Beyaz Perdenin Çocukları" temasıyla 3'üncü kez sinemaseverlerle buluşan Esenler Film Günleri, 5 gün boyunca öne çıkan yapımların yanı sıra sinema profesyonellerini bir araya getirdi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen kapanış törenine sanat camiasından çok sayıda kişi ve sinemaseverler katıldı.

Ödül töreninde açılışında konuşan Sinema Yazarı Suat Koçer, verilecek ödüllerle kazanan ve kaybedenin belirlenmediğini, uzun vadede kazananın Türk sineması olduğunu söyledi.

Ulusal sinemayı desteklemek ve bu alanda yeni üretimlerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Esenler Kısa Film Yapım Desteği kapsamında verilen Jüri Özel Ödülü'nü "Kanatlı Ağaç" projesiyle alan Burak Varlık aldı.

Esenler Kısa Film Yapım Desteği'ne ise Muhammed Emin Altunkaynak'ın yönettiği "Çekiliş", Mert Ezer'in yönettiği "Rehber" ve Hasan Ali Kılıçgün'ün yönettiği "Otuz Dakikadan Sonra" isimli projeleri layık görüldü.

En iyi kısa film ödülüne Ercan Selim Öngöz'ün "İnsan Ne Zaman Ölür?" Filmi layık görüldü. En iyi ikinci kısa film ödülünü "Larva" filmiyle Volkan Güney Eker aldı. En iyi üçüncü kısa film ödülü ise "Meryem" adlı film yönetmeni Celal Yücel Tombul'a layık görüldü.

Ayrıca kısa film yarışmasında bir önceki yıl olduğu gibi bu yıl da ilk 10'a girerek finale kalan, ancak derece alamayan Ömer Dişbudak'ın "654 Gram", Recep Bozgöz'ün "Benden Korkmana Gerek Yok", İlcan Edgar Özuluca'nın "Cevher", Emrah Yükselir'in "Cezayir Menekşesi", Nadir Kağan Kocakaya'nın "Kod Bozumu 13", Abdülkadir Kalay'ın "Posta" ve Göksel Tuzun'un "Temassız" filmleri motivasyon desteği adı altında her bir film için 3 bin TL gösterim telifi aldı. (İLKHA)