Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Doğalgaz yardımı kimlere verilir? Doğalgaz yardımı ne kadardır?

İhtiyaç sahibi hanelere başvurular dahilinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan 'Doğal Gaz Tüketim Desteği' araştırılmaya devam ediyor. Doğalgaz destek paketi detayları belli oldu. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Doğalgaz yardımı kimlere verilir? Doğalgaz yardımı ne kadardır?

Ekleme: 16.11.2022 12:53:52 / Güncelleme: 16.11.2022 12:57:03 / Ekonomi
Destek için 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine 900 TL ila 2500 TL arasında doğalgaz yardımı yapacağını duyurdu. Bu açıklamadan sonra gözler başvurunun nasıl yapılacağına çevrildi.  Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Doğalgaz yardımı kimlere verilir? Doğalgaz yardımı ne kadardır?

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi  olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Doğalgaz yardımı kimlere verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekmektedir;

• Türk vatandaşı olması,

• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

Doğalgaz yardımı ne kadardır?

Doğal gaz desteği ücretleri 900 TL ile 2500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Başvurular 5 eylülde başlamıştı. ihtiyaç sahibi vatandaşlar E Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Doğalgaz yardımı kimlere verilir? Doğalgaz yardımı ne kadardır?