Afganistan madencilik konusunda Türkiye'yi rehber edinmek istiyor!

Afganistan İslam Emirliği Maden ve Sanayi Odası Başkanı Şirbaz Keminzade, Afganistan'ın sanayileşmiş bir ülke haline gelmeye başladığını belirterek "Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak, yer altı ve el değmemiş zenginliklerimizi keşfetmek istiyoruz." dedi.

Ekleme: 05.11.2022 23:31:06 / Güncelleme: 05.11.2022 23:50:59 / Dünya
Destek için 

Afganistan İslam Emirliği'nin  maden açısından zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Şirbaz Keminzade , "Uluslararası işbirliğinde madencilik ve tarım başta olmak üzere her sektörde ilerleme ve gelişme için altyapıya ihtiyaç var. Afganistan'ın ihtiyaçları arasında yer alan madencilik, enerji ve tarımsal üretim ve makine sektörlerinde Türk sanayicilerinin yardım ve işbirliği yapabilmesi anlamında Türkiye iyi kapasitelere sahiptir." dedi.

Keminzade, Türkiyeli  meslektaşlarıyla yaptıkları görüşmelerden somut sonuçlar aldıklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afganistan'da madencilik ve diğer sanayi sektörlerinde çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için sözleşme ve mutabakat zaptı imzaladık. Bu kapsamda MÜSİAD ile Afganistan Maden ve Sanayi Odası arasında daha fazla ve ortak işbirliği için mutabakat zaptı imzalandı. Türk yatırımcılara ve teknolojiye ihtiyacımız var. Afganistan sanayileşmiş bir ülke haline geliyor. Sanayinin büyümemesi nedeniyle ülkenin madenlerini çıkarmak mümkün değil. Bu nedenle Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak, yer altı ve el değmemiş zenginliklerimizi keşfetmek istiyoruz."