Müslüman Kardeşler: Türkiye ve Mısır'ın yakınlaşmasını destekliyoruz

Türkiye ile Mısır arasında başlayan normalleşme sürecine Müslüman Kardeşler'den destek geldi. Müslüman Kardeşler’in Türkiye’deki basın sözcüsü Ali Hamed, "Biz bütün ülkelerin yakınlaşmasını destekliyoruz" dedi.

Ekleme: 04.11.2022 12:23:44 / Güncelleme: 04.11.2022 12:23:44 / Dünya
Destek için 

Türkiye ile Mısır arasında başlatılan normalleşme sürecinin, Kahire yönetimi tarafından 'terörist oluşum' olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler'in Türkiye’deki çalışmalarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Müslüman Kardeşler’in Türkiye’deki basın sözcüsü Ali Hamed, Ankara ile Kahire'nin yakınlaşmasını desteklediklerini söyledi.

Hamed, "Biz bütün ülkelerin yakınlaşmasını destekliyoruz ve bu, özellikle Mısır ve Türkiye arasında olduğunda çok sevineceğiz" ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe'den Mahmud Hamsici'ye konuşan Hamed, Türkiye’nin 2013'te yaşananlar sonrası kendilerine kucak açtığını ve normalleşme süreci nedeniyle üzerlerinde bir baskı olmadığını, TV kanallarının yayını başta olmak üzere Türkiye’deki çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini olumlu bulduklarını belirten Hamed, bununla birlikte Abdulfettah El Sisi yönetimine yönelik yaklaşımlarının değişmediğini söyledi.

Hamed, bir yandan normalleşmeye destek verip diğer yandan Mısır’daki yönetimi meşru görmemelerinin çelişkisine dair soruya da "Bu, Türkiye'nin geleceği için alınan bir karardır ve bunda, bir ülkenin geleceğiyle ilgili olarak menfaatine olacak bir şey varsa, biz asla onun karşısında durmayız" yanıtını verdi.

Müslüman Kardeşler Sözcüsü, "Bu yakınlaşma süreci sadece yönetimlerle alakalı bir şey değil. Bunun hem geçmiş hem bugün hem de gelecekle ilgili bir stratejik yapısı vardır. Bu, herhangi bir rejimden daha yüce bir şeydir" diye konuştu.