Hem çizik, hem de kırma zeytin yapımını sunuyoruz.
-Zeytinleri suda yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla ezin ya da üstlerine bir çizik atın.
-Kararmalarını önlemek için zeytinleri bir suyun içerisine aktarın ve bekletin.
-Ardından su ve zeytinleri küçük kavanozlara pay edin.
-İlk 2-3 gün kavanozların kapaklarını açmayın ve suyunu değiştirmeyin.
-3 günün sonunda kavanozdaki suyun bir kısmını ayırın ve kalanını tamamen süzün.
-Zeytin kavanozunun içine yeni su ekleyin ve ayırdığınız eski suyu da ilave edin.
-Bu işlemi haftada bir kez uygulayın. Zeytinlerin suyunu değiştirirken mutlaka eski sudan katın.
-Su değiştirme işlemi, 1 ay boyunca devam ettirilmelidir. Bu işlemi ne kadar çok tekrar ederseniz, zeytinleriniz o kadar kısa sürede hazır olur.
-Zeytinlerin acılıkları tamamen gittiğinde kaseye alarak afiyetle yiyebilirsiniz.
(lezzet.com)