Afet Araştırmaları Derneği, 12 Kasım Düzce Depremi’nde yaşamını yitirenlerin anısına bir etkinlik düzenleyecek

12 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek olan etkinlikte, afetlere yönelik farkındalıkların geniş kitleler nezdinde artırılması için önemli yöntemler olan ‘tatbikatların düzenlenmesi’ ve ‘kamu spotlarının hazırlanması’ temaları ele alınacak.

Ekleme: 02.11.2022 18:46:27 / Güncelleme: 02.11.2022 18:46:27 / Güncel
Destek için 

Afet Araştırmaları Derneği'nden yapılacak olan etkinlikte, kamu kurumlarının yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve özel sektörden yöneticiler katılacak.

Açıklamada, projenin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklendiği, AFAD ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün de önemli katkı sağladığı aktarıldı.

Afet Araştırmaları Derneği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Katılımın ilgilisine açık ve ücretsiz olduğu etkinliğimizin ülkemizde düzenlenecek deprem temalı tatbikatlara ve hazırlanacak kamu spotlarına dair akademik ve gerçekçi bir rehber olmasını arzu ediyoruz. Bu amaçla hazırlayacağımız ‘Etkinlik Sonuç ve Uzlaşı Raporu’nu kamuoyunun takdirine kısa bir süre sonra arz edeceğiz.

Afet Araştırmaları Derneği  olarak; afetlere yönelik mücadelemizi bilimsel ilkeler dahilinde, etkin, yaygın, yeterli ve sürdürülebilir şekilde üreterek ve ürettiklerimizi kamuoyu ile paylaşarak yürütmeye kararlıyız.

Çalışmalarımızda popülizmin esiri olmadan afet gerçeği bağlamında akademik görüşü, halkımızın yaşam deneyimine rehber kılmaya çalışmaya devam edeceğiz.
Sizleri ‘Deprem Özelinde Tatbikat Düzenleme ve Kamu Spotu Hazırlama Eğitimi’ etkinliğimize davet etmekten onur duyuyoruz."