Bakan Çavuşoğlu: Tüm dünyanın ihtiyacı var!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Rusya ve Ukrayna'nın ihraç ettiği ürünlere, tüm dünyanın ihtiyacı var.'' dedi.

Ekleme: 01.11.2022 18:38:19 / Güncelleme: 01.11.2022 18:41:22 / Dünya
Destek için 

Tahıl koridoru anlaşmasına yönelik gazetecilerden aldığı bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Tahıl koridorunun, özellikle Rusya'nın 'Çekildim ve iş birliği yapmayacağım' diye yaptığı anonstan sonra devam edip etmeyeceği konusunda çok sorular alıyoruz ama biz bu süreci aşacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuçta en başta mutabakata varıldığı gibi tahıl sevkiyatında şu anda yüklü gemilerde bir sıkıntı yok ama sonrasında devam etmesi için sorunların aşılması lazım. Yine mutabakata varıldığı gibi Rusya tahıl ve gübresinin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımların atılması lazım. Her iki ülkenin ihraç ettiği ürünlere tüm dünyanın, özellikle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin ihtiyacı var. Biz Türkiye olarak bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da Putin ile bir görüşmesi olacak, Zelenskiy ile bugünlerde bir görüşmesi olacak. Açıklamalar gelecek Cumhurbaşkanlığımızdan...Cumhurbaşkanı'mız bizzat bu konuyla ilgileniyor, biz yoluna koyacağımıza inanıyoruz."

Savaşın devam ettiğini ancak Türkiye'nin de katkısıyla tahıl anlaşması, esir takası, Zaporijya Nükleer Enerji Santraliyle ilgili adımlar atıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Tahıl anlaşması tabii bunların başında geliyor ama tüm dünya insanlığını yakından ilgilendiren konu olduğu için biraz savaştan ayrı tutmak, işleyişle ilgili sorunlar varsa bunları da hep beraber aşmak lazım, biz de çabalarımızı sürdüreceğiz." dedi.