Adıyaman gıda fuarında son gün yoğunluğu

​Adıyaman'da açılan 10'uncu Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı7na Türkiye'nin farklı şehirlerinden katılan esnaf, fuardaki yoğunluktan memnun.

Ekleme: 30.10.2022 18:40:11 / Güncelleme: 30.10.2022 18:43:26 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman fuar alanında açılan ve 10 gün süren Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı'na katılan esnaf, yöresel ürünlerini sergilemenin ve tanıtmanın vermiş olduğu duyguyu yaşamanın güzelliğine değindi.

 

"Fuarlarda farklı yörelere ait ürünler sergileniyor"

Mehmet Emin Ergül, "Fuar Adıyaman'a farklı kültürlerin, farklı yörelerin ürünlerinin bir araya gelmesi açısından oldukça önemlidir. Adıyaman halkının görmediği birçok ürünü burada görmüş olması açısından da fuarlar güzelliktir. Buraya Kahramanmaraş, Afyon, Gümüşhane, Trabzon ve daha birçok ilden ürünler getirilip sergileniyor. Burada adeta bir festival şeklinde insanlar bir araya geliyor. Fuarda bir canlılık var. Son gün olduğu için insanlarımız buradaki ürünlerimizden faydalanmak istiyor. Bundan dolayı bir yoğunluk var beklentimizi karşılıyor." dedi.

"Halkımız bizi fiyat noktasında da kırmıyor bize yardımcı oluyor"

Trabzon'dan getirdiği yöresel ürünleri sergileyen Zihni Çelik, "Trabzon yöremize ait çeşitli ürünler getirdik. Tereyağı Teşkilat Başkanımız Hasan Dilli'nin vermiş olduğu tereyağlarını burada sergilemek için getirdik. Amacımız buraya gelen insanlara yöremizin ürünlerini tanıtmaktır. Fuar demek 81 ilden gelen lezzetleri hizmet vermek amacıyla tanıtmaktır. Fındık ezmemiz, Trabzon tereyağımız, Trabzon tulumlarımız. Bu ürünlerimizi Adıyaman halkımıza sunuyoruz. Halkımız bizi fiyat noktasında da kırmıyor bize yardımcı oluyor. Bizde elimizden geldiği kadar indirim yapıyoruz. Biz halkımız için buraya geldik. Fuarda bir yoğunluk var." dedi.

"Kaligrafi, Arap yazı tarzına benzediği için insanı rahatlatıyor"

Fuarda açtığı tezgâhta kaligrafi sanatını icra eden Zeynal Abidin Tuzcu ise, "Latin harflerini hüsn-i hat sanatındaki yazılara benzetmeye çalışıyoruz. Bu bizim kültürümüze ait olduğu için benzer şekilde yazıyoruz. İnsanlarımız kaligrafiye karşı bir duyarlılık içerisindedir. Arap yazı tarzına benzediği için insanı rahatlatıyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen kültürlere bzilerde bir şeyler katabilmişsek ne mutlu bize." şeklinde konuştu.

"Çiğköfte lezzetini tanıtıyoruz"

Fuara Adıyaman çiğköftesini tanıtmak için katılan Mehmet Azı ise, "Bu lezzeti tanıtmak ve fuara katılan vatandaşların tatması ve tanıması için getirdik. Çiğköftenin tanınması ve tadılması için tüm halkımızı fuar alanına bekliyoruz. Çiğköfte severlerin tek acısı çiğköfte olsun diyorum. Şuan ilgi oldukça yoğundur." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler