Whatsapp'a yeni özellikler yolda!

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Windows, Android ve ios işletim sistemleri ile uyumlu olan uygulama, 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video,ücretsiz sesli ve görüntülü arama, sesli, yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar.

Ekleme: 30.10.2022 09:13:47 / Güncelleme: 30.10.2022 09:13:47 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Sosyal ileşitim ağı WhatsApp Messenger kendini güncellemeye devam ediyor.

Uygulamaya yeni özellikler ekleneceği bildirildi.

Gönderilen mesajları düzenleme özelliği yolda!

WhatsApp’ta mesajlar artık düzenlenebilecek ve düzenlendiği zaman altında ‘Düzenlendi’ ibaresi bulunacak. Bir mesajı gönderdikten sonra düzenleyebilmek için tam 15 dakikanız olacak ve bu süre dolunca mesajlar düzenlenemeyecek. Silinen mesajlarda olduğu gibi, alıcı belirli bir süre içinde cihazını açmazsa düzenlediğiniz mesaj onda orijinal haliyle görülebilir. 

Dökümanlar mesaj eklenerek gönderilebilecek!

WhatsApp'ta artık açıklamalarıyla birlikte belge gönderilebilecek. Bu sayede, sohbette anahtar kelime aratarak gönderilen belgeyi daha kolay bulabileceksiniz.

Yazı fontu değişiyor!

WhatsApp'ın konuşmalarının üst kısmındaki 'SohbetlerDurumÇağrılar' sekmesindeki harflerin tamamı büyük harflerden oluşuyordu. WhatsApp, yeni güncellemede sadece ilk harfini büyük, diğerlerini küçük yapmayı tercih etti. 

Büyük grupları otomatik olarak sessize almak mümkün olacak!

Birinin sizi WhatsApp'ta çok sayıda insanın olduğu bir gruba koymasının ne kadar can sıkıcı olduğu açık. Bunu önlemek için WhatsApp, grubu otomatik olarak sessize alarak bildirim kirliliği yaşamamanızı sağlıyor.

Video, GİF ve görselleri açıklamalarıyla birlikte göndermek mümkün olacak!

Artık bir görseli ilettiğiniz zaman yeni bir arayüz ortaya çıkacak ve aşağıda görsel açıklamasını da görebileceksiniz. İsterseniz bu açıklamayı kapatma düğmesine basarak kapatabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz aylarda Instagram'a bu üç boyutlu avatarları getiren Meta, tıpkı Apple memoj gibi WhatsApp'ta sticker olarak kullanmanıza imkan sağlayacak.