Nemrut Krater Gölü’nün sonbahar manzarası ziyaretçilerini büyülüyor

Bitlis sınırları içerisinde bulunan, 2 bin 900 metre yükseklikteki dünyanın 2'nci, Türkiye'nin en büyük Nemrut Krater Gölü, sonbaharda büründüğü pastel renklerle ziyaretçilerini büyülüyor.

Ekleme: 27.10.2022 09:25:08 / Güncelleme: 27.10.2022 09:45:41 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında 2010 yılında "Mükemmeliyet ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, bölgeye has bitki örtüsü, sıcak ve soğuk gölleri, buhar ve buz bacalar ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahip.

UNESCO'ya aday olan Nemrut Krater Gölü, sonbaharda büründüğü renk cümbüşüyle ziyaretçileri büyülüyor.

Dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Nemrut Krater Gölü, havaların iyice soğumasıyla birlikte mevsimin son ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından krater gölüne gelen ziyaretçiler, çektikleri fotoğraflarla anı ölümsüzleştiriyorlar.

Krater gölüne ilk kez gelenler ise manzara karşısında heyecanını gizleyemiyor. Havanın güzelliğini fırsat bilerek ilk kez Nemrut Krater Gölü’ne ailesi ve arkadaşlarıyla geldiğini belirten ziyaretçilerden Mehmet Elitok, doğa güzelliğin kendilerini büyülediğini belirtti.

Elitok, “burası çok güzel bir ortam. Gezip görülmesi gereken bir yer. Sonbahar olması hasebiyle burası renga renk. Doğanın tüm renklerini içinde barındırıyor. Bu güzelliği fotoğrafladık. Herkese buraya gelip görmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

Üniversite öğrencilerini gezdirmeye getirdiğini belirten Behcet Akarslan, “Ailece tanıştığımız öğrencileri getirdik. Farklı illerden gelenler var. İnsanların gelip bu doğayı görmelerini istiyoruz. Sonbahar olması nedeniyle burası renk cümbüşü.” diye konuştu.

İlk kez krater gölüne geldiğini belirten Miyase Anar, sonbaharda Nemrut’tun güzel olduğu tavsiyesiyle geldiğini, böyle bir manzarayla ilk kez karşılaştığını, apayrı bir manzara ve havayla karşılaştıklarını söyledi.

Havanın güzelliğini fırsat bilerek arkadaşlarıyla geldiklerini ifade eden Selman Terece ise şunları söyle:

“Tavsiyeler üzerine buraya ilk gelişimiz. Beklentiler üzerinde bir güzellikle karşılaştık. Bütün tonlar birbirine karışmış. Doğaüstü bir güzellik. Doğa güzellikleri her yerde bulunuyor. Bitlis denince akla ilk olarak kar geliyor. Ama tarihiyle, ilçeleriyle güzel bir yer. Fakat burası tavsiye edeceğim güzelliklerin başında geliyor.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler