İstanbul'da sahte pasaport operasyonu: 4 kişi tutuklandı

İstanbul’un Fatih ilçesinde düzenlenen sahte pasaport operasyonunda gözaltına alınan 4 yabancı uyruklu kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ekleme: 26.10.2022 13:55:11 / Güncelleme: 26.10.2022 13:55:11 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekiplerinin, "göçmen kaçakçılığı" ve "resmî belgede sahtecilik" suçlarıyla ilgili haklarında çalışma başlattığı kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Fatih ilçesi Molla Gürani Mahallesi'nde bulunan bir dairede sahte pasaport ile vize yaparak yabancı uyrukluların yasa dışı yollarla Türkiye'den çıkışını sağlayan, farklı ülkelerde bulunan kişilerle sosyal medyadan irtibata geçerek sahte pasaport üretimi yapan şüphelilere yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin sahte pasaport ve kimlikleri 200 ila 500 dolar arasında değişen fiyatlarla sattığı öğrenildi.

Adreste yapılan aramalarda 135 adet sahte pasaport, ile farklı ülkelere ait 101 adet kimlik, 634 adet farklı ülkelere ait hologram ele geçirildi.

Belirtilen adreste, sahte pasaport yapımında kullanılacak farklı ülkelere ait çok sayıda pasaport yaprağı ile kapağı, bazı materyaller, suçtan elde edildiği değerlendirilen 13 bin 500 dolar, 6 bin 50 avro ile 3 bin 870 lira bulundu.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar