Hafızlık eğitimi alan çocukların aynı zamanda akademik derslerini de başarılı bir şekilde ilerlettiklerine vurgu yapan Daru-l Erkam Hafızlık Kursu Müdürü Köroğlu, geleceğin hafız bilim adamları ve hafız mülki idarecilerini yetiştirme gayretinde olduklarını dile getirdi.
"İlmin başlangıcı hafızlıktır"
Hafızlığın önemine vurgu yapan Köroğlu, "Hafızlık müessesi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) zamanında Kur'an-ı Kerim'in nazil olmaya başlamasıyla birlikte Peygamber Efendimiz ve sahabesi hafızlığa ve ilme büyük önem vermişlerdir. Kur'an-ı Kerim'in çocuklarımız tarafından ezberlenmiş olması Kur'an-ı Kerim'in bir mucize olduğunu da gösteriyor. Büyük İslam âlimlerimizden olan Birûni, Farabi gibi ilim adamları hafızlıklarının üzerine diğer ilimleri bina etmişlerdir. İlmin başlangıcı hafızlıktır diyebiliriz. Hafızlık müessesi Allah Resulü'nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünneti olan bir müessesedir. Fıkhi açıdan baktığımızda farz-ı kifaye olan bir ilimdir. Eğer bir toplumda hafız olmayanlar olursa o toplum toptan bir görevi yapmamanın vebalini hep beraber yüklenmiş olurlar. Ama hafızlığı yapan birileri olduğu zaman diğerlerini de bu vebalden kurtarmış olur." ifadelerini kullandı.
"Hafızlığın maddi manevi dereceleri çok büyüktür"
Öğrencilerin hafızlık yaparken ilk başta biraz zorlandığını ancak ilerleyen zamanda kolaylıkla ezber yapabildiğine değinen Köroğlu, "Kursumuzda yatılı olarak kalan 42 hafızlık öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz proje ortaokulunda okuyan öğrencilerimizdir. Hafızlık yapan bu öğrencilerimizden şu an 5 sayfa ezberle devam eden olduğu gibi hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz de var. Hafızlık eğitiminin zorluğu var ama Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 'Biz Kur'an-ı Kerim'i kolaylaştırdık.' diyor. Milyonlarca insanın hafız olmuş olması Allah'ın rahmeti ve yardımını bize gösteriyor. İlk sayfalarda yapılan ezberler biraz uzun zaman alsa da ilerleyen zamanlarda çok kolay hale geliyor. Bu açıdan da maddi ve manevi mucizevi oluşunu görüyoruz Kur'an-ı Kerim'in." dedi.
"Burada sadece hafızlık yapılmıyor"
Ortaokul düzeyindeki öğrencilerin hem akademik hem de hafızlığı bir arada yürütebildiğine değinen Köroğlu, "Öğrencilerimiz hafızlıkla beraber akademik dersleri de alıyor. Öğrencilerimizin akademik derslerindeki başarılarının yüksek olması için buraya gelip derslerinde yardımcı olan hocalarımız oluyor. Hafızlığını bitiren öğrencilerimiz okuldaki akademik derslerine devam ediyorlar. Biz bu yavrularımızı ilerde birer âlim mertebesinde görmek istiyoruz. Geleceğin cumhurbaşkanı, kaymakamlarını, mülk, idari amirlerini, insanlığa ve milletimize faydalı insanları yetiştirmenin basamağını burada oluşturacağız inşallah." şeklinde konuştu.
"Önce ahlak"
İnsanlığa faydalı olacak nesiller yetiştirme gayretinde olduklarına değinen Köroğlu, "Öğrenciler uygulama esaslarını istendiği şekilde yerine getirdiğinde, veli de öğrencisini desteklediği zaman; öğretmen, öğrenci, veli üçgeninde eksik görülen noktaları beraber gidererek her güne bir sayfa ezberlenerek hafızlarımız yetişiyor. Güzel ahlaka vurgu yapıyoruz onları yetiştirirken. Sonra sağlam karakterli, hafızası sağlam, bedeni, vücudu, ruhu; insanlığı, imanı sağlam kaliteli, topluma faydalı olacak nesilleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bazen derslerini veremedikleri zaman onlar üzülünce onlarla beraber biz de üzülüyoruz. Zor bir işi icra etmenin bereketi tatlılığı güzel oluyor." ifadelerini kullandı.
"Allah'ın izniyle Kur'an-ı Kerim'in her şeyi berekettir"
Hafızlığın bir nevi manevi bereketinin olduğuna değinen Köroğlu, "Hafızlık yapmış birisi olarak Kur'an'ın çok bereketini gördüm. Herkes Kur'an'a sevdalı, Kur'an'ı çok seviyor. Milletimizin yardımları ve teşvikleriyle yavrularımıza en güzel bir şekilde hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Adıyaman'ımızın manevi hazine deposu olan bu kursumuzda en ücra köşelere kadar manevi bereket dalga dalga yayılıyor inşallah. Yavrularımızın en kolay şekilde ezberleme yapabilmeleri için vatandaşlarımızın en güzel şekilde ve candan dua etmelerini istiyorum. Bu yavrularımız insanlığa hizmet edecek burada sportif faaliyetlerimiz de oluyor. Bu kardeşlerimize destek olunması gerekiyor ki onlar da en güzle şekilde buralarda yetişsin" dedi. (İLKHA)