UFO'ların sırrını çözmek için çalışmaya başladılar!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) tanımlanamayan uçan nesnelerle ilgili çığır açacak çalışması başladı.

Ekleme: 26.10.2022 11:50:14 / Güncelleme: 26.10.2022 11:50:14 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Çalışma kapsamında bilim dünyasından farklı alanlarda çalışan uzmanlar UFO'ların sırrını çözebilmek için bir araya geldi.

Amerikan hükümeti tarafından "tanımlanamayan havai fenomen" (UAP) olarak ifade edilen UFO'ların var olup olmadığı on yıllardır merak uyandırıyor. NASA tarafından bir araya getirilen 16 üyeli heyet, bu çalışmada resmi ve ticari sivil sektörlerin derlediği görüntü ve diğer verileri değerlendirmeye odaklanacak.

Ancak NASA tarafından başlatılan bu çalışmanın amacının geçtiğimiz dönemde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından başlatılan diğer bir araştırmadan farklı olarak sivil kaynakları içerdiğine dikkat çekildi.


Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlatılan Pentagon araştırmasında askeri pilotlar tarafından rapor edilen bilgilerin ABD savunma ve istihbarat yetkilileri tarafından değerlendirilmesi amaçlanıyor.

NASA haziran ayında çalışma için heyetin oluşturulduğuna dair yaptığı açıklamada UFO'ların kökeninin dünyanın dışından olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtmiş ve heyetin dokuz ay sürecek çalışma sırasında UFO'lara ait verileri analiz etmek için bir yol haritası önermeden önce, görüntülerin nasıl organize edilip inceleneceğine ilişkin kendi stratejisini oluşturacağını ifade etmişti.

EURONEWS

Etiketler: