Bursa Sosyal Medya Derneği: Teknoloji bağımlılığın temel sebebi bilinç eksikliğidir

Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalarla birlikte, kontrolsüz ve bilinçsiz kullanıldığında çok ciddi sıkıntılar oluşturduğuna dikkat çeken BUSMED Başkanı Murat Gezer, toplum olarak bilinç eksikliği yaşandığını belirtti.

Ekleme: 25.10.2022 13:55:07 / Güncelleme: 25.10.2022 13:55:07 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Uzmanlar, teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medya ağlarına her geçen gün rağbetin artmasına karşı uyarıyor. Özellikle gençleri etkisi altına alan sosyal medya ağlarının tehlikesine karşı uyarıda bulunan uzmanlar, kontrolsüz ve bilinçsiz kullanılması halinde, çağın en büyük sorunun teknoloji ve sanal bağımlılık olduğunu ifade ediyor. Türkiye’nin sosyal medya kullanımında Avrupa’da birinci sırada yer aldığını belirten uzmanlar, toplumu bilinçsiz internet kullanımına karşı uyarıyor.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Bursa Sosyal Medya Derneği Başkanı Murat Gezer, dijital mecralar artık hayatımızın bir gerçeği haline geldi. Bu konularda bilgi deneyim, bilinç eksikliği toplum bazında teknoloji kullanımında önemli bir bilinçsizlik olduğunu söyledi.

“Toplum olarak teknolojiyi verimli kullanamıyoruz”

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında sosyal medya kullanımında birinci sırada yer aldığını belirten Gezer, “Bu istatistikler doğrudur. Neden doğrudur. Çünkü bizim insanımızın diğer milletlerden ayıran bazı özellikleri vardır. İletişimi, konuşmayı karşımızdakiyle iletişim kurmayı ve derdimizi anlatan çok seven bir milletiz. Sosyal medya SMS ve telefonda konuşmaları da Avrupa’da ilk dördün altına düşmez.  Sosyal medya kullanımında Avrupa’da birinci olmamız şaşılacak bir şey değildir. Toplum olarak sosyal medyayı verimli mi kullanıyoruz. Türkiye’nin çok verimli kullandığını düşünmüyorum. Sosyal medya iletişim paylaşma, sıkıntını aktarma aracı değildir. Ticaret alanın yapıldığı yerdir. Bizim insanımız bu konularda çok geride kaldı.” dedi.

“Milletimiz teknoloji ve sosyal medya konusunda geride kalmıştır”

Çin ve Amerikalı işletmeler sosyal medya araçlarını çok daha profesyonel kullandığına dikkati çeken Gezer, “Ürünlerini hizmetlerini dünyaya pazarlayabiliyorlar. Ülkemizin milletimizin tekstil alanında yüksek olan bir ülkeyiz. Hizmet alanında belli bir yeterliliğimiz var. Yazılım geliştirme ve turizm alanında yeterliliğimiz vardır. Bu imkânlarımızı sosyal medya üzerinden diğer milletlere daha iyi pazarlayabiliriz. Küçük işletmeler kendi hizmetlerini sosyal medya araçları üzerinden daha iyi pazarlayıp müşteriler kazanabilirler. Bu anlamda bizim milletimiz geride kalmıştır.” diye belirtti.

“Güzel çalışmaların topluma duyurulması açısından sosyal medya araçları daha etkin kullanabilir”

Gezer, “Ekonomik olarak sosyal medyanın elimize sağladığı faydayı ekonomik olarak paraya çeviremedik. Milletçe böyle bir eksikliğimiz var. Sosyal medya platformlarını bizim insanımız eğlence amaçlı kullanıyor. Biraz güldüğü, komedi ve keyfe keder şekilde kullanıyor. Ama eğitim alanında çok etkin kullanılabilir. Artık görsel eğitimi önünde kimse tartışmıyor. Dünyanın bazı ülkelerinde eğitim kurumları görsel eğitimden uzaktan eğitime geçiyor. Özellikle belli teknik ve akademik konularda bilgiye dayalı görsel eğitim birçok konu öğrenci ve gençlere aktarılamıyor. Toplumun yetişmesi gelişmesi açısından video platformları ve görsel platformlar çok etkin kullanılabilir. Ama maalesef bu konularda millet olarak geride kaldık. Görsel eğitimde biz sosyal medya platformlarını çok etkin kullanabiliriz. Doğru fikirlerin güzel çalışmaların topluma duyurulması eğilimlerin yaygınlaşması açısından da sosyal medya araçları daha etkin kullanabilir.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar