Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 800 hafızımızın merasimini yapacağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Kayseri’de 800 hafız için merasim düzenleyeceklerini belirtti.

Ekleme: 25.10.2022 13:09:58 / Güncelleme: 25.10.2022 13:11:52 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için 

Valilik ziyaretinde ilk olarak şeref defterini imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kayseri’nin tarihi ve kültürel birikimiyle önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın ve Cumhuriyetin şehri Kayseri’nin birikimleriyle, kazanımlarıyla Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyledi.

Kayseri’ye daha önce de geldiğini ancak bu gelişinin çok hayırlara vesile olacağını ifade eden Erbaş, “Hiçbir ilde 800 kadar hafız kardeşimizin merasimini yapmadık. Şimdiye kadar hakikaten bu Kayseri’miz için ülkemiz için çok büyük bir zenginlik inşallah. Hafızlık merasiminde kendileriyle beraber olacağımız gençlerimiz, gelecekte ülkemiz için çok faydalı hizmetler yapacaklardır.” dedi.

Erbaş, Kayseri İl Buluşması’yla ilgili detayları paylaşarak, şöyle konuştu: “Camilerimizin aydınlanma, ısınma ihtiyaçlarını gidermek için bir hayır sahibimizin ‘Güneş Enerji Santrali’ (GES) projesini üstlenmiş olması ve Kayseri’de bütün camilerimizin hem ısınma hem aydınlanma ihtiyacını bu şekilde gidermiş olmamız hem devlet bütçesine büyük bir katkı olacak hem de Cenab-ı Hak’kın bütün kullarına, bütün kainata nasip etmiş olduğu güneş enerjisini faydaya dönüştürmüş olacağız inşallah. Bu Kayseri örneği belki diğer illere de örnek olacaktır. Bunu çok önemsiyoruz ve bu projenin temelini de bugün atacağız inşallah.

Kayseri’de sivil toplum kuruluşları, iş insanları ile akşam geniş çaplı bir toplantı yapacağız. Bizim il buluşmalarımızda olmazsa olmazımız. Sivil toplum kuruluşları ile toplanmak onlarla şehrimizin geleceğini istişare etmek, ‘daha iyi hizmeti nasıl yapabiliriz’ bunları istişare edeceğiz. Yine olmazsa olmazlarımızdan birisi üniversitedir. Bir üniversite hocası olarak en mutlu olduğum anlardan birisi üniversitelerde öğrencilerle, hocalarımızla buluşmak. İnşallah Kayseri’de onu da bugün gerçekleştirmeye gayret edeceğiz."

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti. (İLKHA)