İşte öksürüğü kesen doğal karışım!

Özellikle kış aylarına girerken sıklıkla rastladığımız rahatsızlıklardan biride öksürük, Öksürüğü sadece ilaçlarla değil doğal karışımlarla da kesmek mümküm. İşte Evde ki malzemelerle en hızlı kuru öksürük kesici doğal karışım...

Ekleme: 24.10.2022 20:40:29 / Güncelleme: 24.10.2022 20:54:13 / Sağlık
Destek için 

Öksürük bir tür temizleme refleksidir. Balgam veya boğaza takılan tahriş edici maddeleri öksürük sayesinde dışarı atarız. Öksürük hareketi akciğerlerden gelen havanın hızlı bir şekilde çıkması olayıdır. Öksürme emrini beyin, göğüs ve kaslarına ileterek yabancı maddenin dışarı atılmasını ister. Akciğerlerde bu görevi tamamlar. Üst solunum yollarında medyana gelen alerjik durumlar, soğuk algınlığı ya da toz, duman gibi reaksiyonlarda öksürme isteği oldukça fazla olur.

Günlük yaşantımızda gün içinde görülen az sayışa öksürükler normal bir durumdur. Sürekli öksürme, kuru öksürük ve öksürmeden sonra çıkan balgam gibi durumlarda sağlık kuruluşlarına gitmekte fayda vardır. Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir sorusunun yanıtı olan doğal şifaları kullanarak öksürük problemini yenmeye çalışmadan önce mutlaka uzman görüşü alınmalıdır. Çocuklarda öksürük nasıl geçer konusunda uzman görüşüne göre hareket edilmeli ve öksürüğe iyi gelen bitki ve kür tüketimi için gelişigüzel hareket edilmemelidir.

Çocuklarda öksürük enfeksiyon, nezle, grip ve astım gibi hastalıklardan kaynaklı bir durumdan dolayı olabilir. Çocuklarda bağışıklık sistemi zayıf olduğu için toza, dumana ve kokuya karşı daha erken tepki gösterebilirler. Bu yüzden de öksürme isteği oluşur. Dolayısıyla çocuklarda öksürük nasıl geçer sorusuna yanıt vermek ve buna göre bir tedavi programı belirlemek için öncelikle sorunun kaynağına gitmek gerekir. Sorunun hangi faktöre bağlı olarak ortaya çıktığının tespit edilmesinin ardından çocuklarda öksürüğe iyi gelen bitkiler, doğal çözümler tüketilebilir. Çocuklarda en çok görülen öksürük türlerinden biri kronik öksürüktür. Kronik öksürük genellikle astım hastalığından kaynaklıdır. Bununla ilgili uzman bir doktora giderek astım kontrolleri yapılması gerekir. Astım hastalığı çocuklar için ciddi bir hastalık olduğu için ihmal edilmemesi gerekir.

İşte Çocuklarda Öksürük Kesen Doğal Karışım:

Tereyağını tavada eritip içine bir çay kaşığı kadar keçiboynuzu özü ve birkaç damla limon ekleyin. Bu şekilde tavada çevirin. Daha sonra eritip 1 çay kaşığı içebilirsiniz. Öksürük için özellikle bebekler ve çocuklar için de rahatlıkla kullanabileceğiniz Çam Kozalığı şurubunu içirebilirsiniz..